Alexandra Furnea: Medicii care au minţit sunt complici la crimă

Data publicării:
07_Colectiv_Inquam_Photos_Octav_Ganea

Sunt doi ani de la tragedia din Colectiv în care au murit 64 de oameni. Iar mărturiile supravieţuitorilor sunt dramatice. Alexandra Furnea, una dintre victimele incendiului din Colectiv, a plecat din Spitalul de Arsuri cu infecţii în toate plăgile. Medicii i-au spus că testele sale sunt curate. S-a infectat într-o cadă în care pacienţilor cu arsuri li se făcea baie pe bandă rulantă. O cadă dezinfectată cu produse Hexipharma. Tânăra descrie tulburător experienţa sa în Spitalul de Arsuri. Atenție, urmează mărturii care vă pot afecta emoţional!

Alexandra Furnea: „Cada aceea de baie în care ne spălau pe toţi era dezinfecată cu produse HexiPharma, ştiu pentru că mă uitam pe flacoane. Se fâsâia aşa cada cu produsul ăsta care normal ar fi trebuit să fie puternic, apoi se clătea cu apă fierbinte, după care intra următorul pacient. Infecţiile... Ce să spun, nu mă mir că le-am avut în condiţiile acelea. Nici în sala de operaţii nu exista un protocol prea strict din acest punct de vedere. Înainte de opraţii ni se făceau băile astea apoi în funcţie de cât de funcţionali eram livraţi în sala de operaţii, pe hol cu prosoapele acelea încă ude pe noi până în sala.

Nu e de mirare că ne-am infectat, ce e foarte trist e că am fost minţiţi în legătura cu aceste infecţii. Chiar şi atunci când părinţii au întrebat cadrele medicale dacă suntem ok şi dacă avem probele sănătoase, pentru că se aflase de infecţii, mamei mele i s-a spus că probele mele sunt ok, să nu îşi facă griji şi dacă voi păţi ceva e de la faptul că sunt slăbuţă şi organismul meu nu e pregătit să facă faţă unei asemenea traume.

Au fost şi medici oneşti la Spitalul de Arşi care au recunoscut, le-au spus pacienţilor lor că sunt infectaţi şi aceşti pacienţi au fost sprijiniţi să plece în străinătate. Dar cei care am avut ghinionul să întrebăm pe cine nu trebuie... am fost minţiţi şi astfel s-au jucat cu vieţile noastre.

Medicii care au minţit, care nu au recunoscut că există o problemă, care au refuzat donaţii de paturi pentru că, aşa cum spunea fostul ministru Bănicioiu, aveam de toate şi condiţii ca în Germania, acei medici sunt complici la crimă şi, mi-e greu să o spun, au pe mâini, din păcate, sângele celor care s-au stins fără să aibă sansă să se trateze în condiţii umane.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri