Ana Birchall: Mi se pare normal ca Sorina să rămână în ţară până când se vor lămuri toate aspectele de legalitate a procedurii

Data actualizării: Data publicării:
sorina

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că fetița din Mehedinți nu ar trebui, din punctul său de vedere, să părăsească România cu familia adoptivă până când nu sunt lămurite toate aspectele privind legalitatea procedurii.

"Regret şi mi-am cerut scuze pentru că am asistat la aşa ceva, nu e permis, nu voi tolera niciodată aşa ceva. E o anchetă în curs, de vineri s-a înregistrat un dosar penal in rem.

Din punctul meu de vedere, asemenea gesturi, asemenea situaţii nu mi-aş dori să mai văd niciodată în România. Ne interesează ca Sorina să fie bine.

Ca ministru al justiţiei, am făcut tot ce se putea omeneste posibil.

Regret această situaţie pe care, sincer, nu am cuvinte să o descriu, am văzut cu toţii anumite gesturi şi imagini. Ancheta cuprinde toate aspectele. Ne interesează ca Sorina să fie bine, e singurul lucru care mă preocupă în acest moment alături de a se lua toate măsurile legale, că în România să nu se mai întâmple asemenea situaţii.

Nu mă antepronunţ, e absolut normal ca până când nu vor fi lămurite toate aspectele legate de legalitatea acestei proceduri, mi se pare normal ca fetiţa să rămână în România. E un punct de vedere strict personal, legal nu am voie să mă antepronun”, a afirmat Ana Birchall.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. La secția de anchetă este deschis un dosar penal.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri