Anchetă la creșa unde o îngrijitoare teroriza o fetiță de 2 ani. Educatoarele nu au intervenit

Data publicării:
cresa

Dublă anchetă la o creşă din Piatra Neamţ, unde o îngrijitoare a fost înregistrată când țipa și bătea o fetiță de doi ani. Femeia a fost concediată, dar acum polițiștii și inspectorii de la Asistența Socială investighează incidentul, ca să afle de ce nicio educatoare nu a fost impresionată de plânsul copilei terorizate și nu a salvat-o. Detaliile au un puternic impact emoţional.

Părinţii copilei de doi ani s-au îngrijorat când au văzut-o tot mai tristă și speriată după ce venea de la creșă. Un reportofon ascuns în jucăria preferată a lămurit misterul. Fetița era terorizată de o îngrijitoare, care o închidea într-o anexă, unde țipa la ea și o lovea.

-Acolo stai! Acolo stai!

-Nu! Vreau să merg la copii!

-Şi de ce plângi?

-Vreau să merg la doamna!

-Dacă taci din gură te duc la copii, dacă nu, aici stai şi plângi!

Directorul creșei a anunțat că este în concediu și că nu are cum să dea detalii despre incident. Direcția de Asistență Socială și Poliția au început însă investigațiile în acest caz, după ce părinții au făcut plângere

Gherasim, inspector DAS Piatra Neamț: S-a dispus constituirea comisiei de disciplină pentru verificarea personalului. Nu tolerăm un astfel de comportament. Niciun fel de abuz, neglijare, maltratare.

Georgiana Moșu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț: Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă.

Ca să evite asemenea incidente grave, Direcţia de Asistenţă Socială Neamț vrea să monteze sisteme de supraveghere video şi audio în toate creşele de care se ocupă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri