Anchetă la un cămin, după ce o bătrână a fost găsită plină de răni și vânătăi

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_207300916

Este anchetă la un cămin de bătrâni din Gorj, după ce o femeie a fost găsită plină de răni şi vânătăi. Conducerea centrului susţine că bătrâna, în vârstă de 80 de ani, ar fi căzut din pat şi s-ar fi lovit de podea.

Tiberiu Tătaru, directorul centrului: A fost acest episod de agitaţie nocturnă pe fondul căruia s-a produs evenimentul nedorit care a lăsat urmările pe care le vedem cu toţii şi pe care le regretăm, bineînţeles.

Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj: Am dispus o comisie de disciplină care să verifice aceste aspecte şi, în urma concluziilor, voi lua măsurile care se impun. Pot să rişte o sancţiune disciplinară mergând până la desfacerea contractului individual de muncă.

Incidentul este cercetat de conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, dar și de poliţişti care au deschis un dosar penal vătămare corporală din culpă.

Semnalul de alarmă l-a dat infirmiera după ce a văzut-o pe bătrână plină de vânătăi pe frunte. Apoi medicul centrului de asistenţă socială care i-a curăţat rănile a raportat incidentul.

Bătrâna era monitorizată, starea ei de sănătate fiind gravă motiv pentru care asistenta de serviciu trebuia să verifice starea bătrânei din 15 în 15 minute. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar într-o clipă în care a rămas nesupravegheată, femeia ar fi căzut din pat.

Pe lângă rănile de la cap, bătrâna avea vânătăi şi pe mâna stângă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri