Andrei Gheorghe ar fi murit cu 12 ore înainte de a fi găsit

Data actualizării: Data publicării:
andrei gheorghe

Poliţiştii din Ilfov au deschis un dosar de moarte suspectă, după ce cunoscutul realizator de radio şi televiziune Andrei Gheorghe a fost găsit mort. Un echipaj a intrat, luni seară, în casa acestuia din oraşul Voluntari, după ce un apel la 112 a semnalat că în locuinţă este o persoană decedată. Conform anchetatorilor, Andrei Gheorghe ar fi murit cu 12 ore înainte ca trupul său să fie găsit. Legiştii urmează să afle cauza decesului.

 

„Persoana respectivă a fost găsită de un îngrijitor. Având în vedere vârsta de 56 de ani şi decesul, colegii mei au deschis un dosar cu privire la faptul că ar fi o moarte suspectă. Ar fi avut nişte probleme de sănătate”, a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă şi pentru părerile sale, de multe ori ieşite din tipare, Andrei Gheorghe şi-a început cariera la Constanţa. Emisiunea "Midnight Killer", de la un post local de radio, a fost cea care i-a deschis drumul spre Bucureşti. De-a lungul a peste 30 de ani de carieră, Andrei Gheorghe a realizat şi numeroase emisiuni de televiziune, a scris articole, o carte, a jucat în filme ale unor regizori celebri şi în propriile creaţii cinematografice.

Născut în oraşul Lipeţk din Rusia, Andrei Gheorghe a fost printre cele mai sonore nume ale radioului și televiziunii din România. A cunoscutul succesul şi ca realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din București, iar în 1991 s-a angajat ca reporter special la Radio Constanța. Au urmat colaborări cu cele mai mari televiziuni şi posturi radio din România. În anii '90 a fost realizatorul mai multor emisiuni la posturile Radio Sky Constanța şi Pro FM București. Au urmat numeroase emisiuni şi colaborări cu posturi naţionale de radio şi televiziune, timp în care a scris şi articole pentru "Academia Cațavencu" și ghidul "24-FUN".

Andrei Gheorghe a fost scenarist, regizor, producător şi chiar actor în câteva producţii cinematografice. A avut un rol secundar în filmele "Amen" al lui Costa Gavras şi "Tinerețe fără tinerețe" al lui Francis Ford Coppola. De asemenea, a colaborat cu trupa Paraziții, pentru unul dintre albumele acesteia. În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit "Dublă personalitate", la care a fost și scenarist.

La începutul anului 2010, Andrei Gheorghe a ocupat pentru câteva săptămâni funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind coordonator al Departamentului de Comunicare. A fost implicat în mai multe scandaluri, printre care unul legat de consumul de droguri.

În anul 2015 a fost din nou subiect de ştiri, după ce a mers să le ducă pizza procurorilor DNA, în semn de mulţumire pentru activitatea lor.

Citește și: 

Andrei Gheorghe a murit. Ultimul mesaj postat de acesta pe Facebook

A murit Andrei Gheorghe. Primele informaţii: ar fi suferit un stop cardio-respirator

De ce au deschis poliţiştii dosar de moarte suspectă în cazul lui Andrei Gheorghe

Lucian Mîndruţă: "Pa, Andrei. Ai făcut un show bun pe scena asta prăpădită a vieţilor noastre...!"

Interviul în care Andrei Gheorghe vorbea despre Rusia copilăriei sale şi marea lui pasiune

VIDEO. Momentul în care Andrei Gheorghe le-a dus pizza procurorilor DNA

Andrei Gheorghe a murit. Mesajul transmis de fosta lui soție

Vlad Petreanu: Andrei Gheorghe putea fi brutal în sinceritatea lui, dar nu mi-l aduc aminte să fi făcut vreodată sluj sau compromisuri

Cătălin Striblea: „Cel mai mișto lucru pe care l-am auzit despre Andrei Gheorghe e și cel mai îngrozitor pentru noi”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri