Autoritățile române nu reușescă să aducă în țară mai multe persoane date în urmărire generală

Data publicării:
BIVOLARU

Chiar dacă sunt pe lista celor mai căutate pe persoane de Poliţie, nu se feresc să se arate în public. În acestă situaţie se află, de exemplu, omul de afaceri Zaher Iskandarani, căutat de doi ani, care a fost fotografiat într-un restaurant din Liban. Un alt exemplu este cel al deputatului Marko Attila. Este căutat de anul trecut pentru acuzaţii în dosarul ANRP și a declarat prin intermediul avocatului că se află la Budapesta. Autorităţile ungare încă nu l-au extrădat.

Omul de afaceri Zaher Iskandarani este dat în urmarire internaţională din 6 aprilie 2014. După ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru contrabandă cu ţigări, a fugit din tară. Poliţiştii nu i-au mai dat de urmă.

Recent, au fost publicate pe internet fotografii în care este surprins pe terasa unui restaurant din Liban, stat cu care România nu are tratat de extrădare. Asta înseamnă că aducerea afaceristului în ţară s-ar putea face doar în urma unor negocieri complexe şi de lungă durată între cele două ţări, spun specialiştii în domeniu.

Înainte de condamnarea definitivă pentru trafic de ţigări, Zaher Iskandarani a fost audiat de procurorii antimafia într-un dosr în care existau acuzaţii de furt de curent.

Fostul deputat UDMR Marko Attila este căutat de Interpol din mai anul trecut. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au obţinut de la judecători un mandat de arestare în lipsă pentru acuzaţii de corupţie într-unul dintre dosarele ANRP. Fostul demnitar se consideră nevinovat şi a reclamat presiuni politice.

„Deocamdată se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecţie din partea premierului Ungariei, Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. I se permite să rămână pe teritoriul maghiar”, a explicat avocatul lui Marko Attila, Eugen Iordăchescu.

Omar Mucles, fratele lui Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în octombrie 2014. A dispărut din ţară înainte ca Înalta Curte să-l trimită cinci ani la închisoare pentru că şi-a ajutat fratele să fugă din ţară pentru a scăpa de acuzaţiile din dosarul jurnaliştilor români răpiţi în Irak. În acest moment nu se ştie unde se află. Sirianul Omar Mucles a ajuns şi pe lista celor mai căutate persoane a Europol.

Cu ajutorul aceleaşi palatforme a fost prins şi liderul Misa, Gregorian Bivolaru. Timp de 12 ani s-a ascuns în Elveţia unde a primit azil politic. Apoi a plecat în Franţa. În februarie, poliţiştii l-au găsit la un târg de carte. El folosea o altă identitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri