Avion rusesc interceptat în apropierea spațiului aerian al României. Fifor: Rusia ne testează reacția

Data actualizării: Data publicării:
suhoi 27 wiki

Avioane canadiene de la Baza Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion rusesc în apropierea spațiului aerian românesc. Este vorba despre un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 care zbura deasupra Mării Negre - au anunțat forțele armate canadiene pe pagina de Facebook.

Aparatul a fost detectat de Centrul de comandă și control al Forțelor Aeriene Române. Apoi piloţii canadieni au decolat la comanda primită de la Centrul NATO de la Torrejon, Spania. Au monitorizat îndeaproape avionul rusesc până când a părăsit zona.

Nu este pentru prima dată când se petrece un asemenea incident. Și în mandatul britanic de apărare a spațiului aerian românesc, care l-a precedat pe cel canadian, au fost interceptate avioane rusești deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian al României.

Citiți și:  Două avioane de luptă rusești, interceptate în apropierea României de avioanele RAF de la Kogălniceanu

De altfel, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că aceste incidente sunt tot mai dese, mai ales când sunt exerciţii cu forţe ale NATO.

Fifor: Rusia ne testează reacția

„Este un mod al Federaţiei Ruse de a testa modul cum reacţionează forţele române, forţele NATO. De fiecare dată am demonstrat că suntem în măsură să îndeplinim misiunile”, a afirmat Fifor, reamintind că după anexarea Crimeii, ne învecinăm practic cu Federația Rusă.

El a precizat că incidentul a avut loc joi, în jurul prânzului. 

„Astfel de misiuni de poliţie aeriană sunt, din păcate, destul de frecvente. Aş vrea însă să subliniez şi faptul că aeronava rusească nu a intrat în spaţiul NATO, respectiv, în spaţiul aerian românesc. Dar, ori de câte ori aeronave ruseşti execută genul acesta de misiuni, misiunea de poliţie aeriană se desfăşoară şi asta înseamnă că fie se ridică aeronavele româneşti, fie, iată, acum când suntem alături cu partenerii canadieni, se ridică şi aeronavele canadiene”, a declarat ministrul apărării, Mihai Fifor, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri