Banda unică, o idee bună aplicată prost: reguli de circulație încălcate

Data publicării:
trafic bucuresti banda unica autobuze ratb

Mai uşor pentru călătorii din autobuze, mai greu pentru şoferi. Bandă unică destinată autobuzelor a dat peste cap azi-dimineaţă traficul în nordul Bucureştiului. Pe lângă aglomeraţia creată, inovaţia primăriei Capitalei îi obligă pe şoferii care vin de pe străzile laterale să intre direct pe banda a doua a unei şosele intens circulate. Cum manevra e aproape mereu o misiune imposibilă, noul traseu e doar teoretic exclusiv pentru autobuze.

Ora 8:00, nordul Bucureştiului. O coloană imensă de maşini aşteaptă să treacă de pasajul Băneasa. Într-un final, şoferii află şi motivul ambuteiajului. Din cele trei benzi, mai au la dispoziţie două. Una e acum exclusiv pentru autobuze.

„Banda unică aflată în partea de nord a Capitalei măsoară aproape doi kilometri. Puţini şoferi ţin însă cont de ea”, relatează Laurenţiu Rădulescu.

Ce-i drept, conducătorii auto care ies de pe străzile laterale sunt nevoiţi să se încadreze direct pe banda a doua a Drumulului Naţional 1. O altă nemulţumire a şoferilor - culoarul destinat autobuzelor îi obligă să încalce regulile de circulaţie.

- E foarte greu de ieşit de aici. E greu şi de aici şi de prin partea cealaltă. Nici nu mai ai pe unde să o mai iei. E interzis,dar dacă nu mai avem pe unde să o luăm...

- Dacă este doar pentru autobuz va fi foarte complicat să ieşim de aici. Va bloca accesul de ieşire a străzii Dobrogeanu Gherea.

Iată ce se întâmplă când un şofer insistă să respecte indicatorul. Cu geamul coborât, îi roagă pe alţi şoferi să-i facă loc. Ocoleşte culoarul destinat autobuzelor şi intră pe banda a doua.

Benzile speciale pentru autobuze, care vor apărea pe mai toate marile bulevarde din Bucureşti, fac parte dintr-un proiect al Primăriei Generale.

Lucrăm pentru a inaugura banda unică destinată transportului în comun ceea ce va duce la fluidizarea traficului şi deasemenea la construirea unor parcaje supraterane”, declara Gabriela Firea, la Digi24, în octombrie anul trecut.

Poliţia Rutieră a avizat schimbările din zona Pasajului Băneasa. Urmează ca, după recepţie, marcajele să fie refăcute.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri