Bucureștiul rămâne fără trotuare

Data actualizării: Data publicării:
masini parcate pe trotuar

Oraşul fără trotuare nu este o invenţie revoluţionară, ci o realitate a noastră. În cartierele din Bucureşti, pietonii sunt obligaţi să circule zilnic pe şosea, pentru că trotuarele sunt ocupate de maşini. O soluţie nu prea există, spun chiar oamenii care se expun pericolelor, câtă vreme nici şoferii nu au parcări.

Pe strada Rotundă din sectorul 3 avem o porţiune de trotuar de aproximativ 20 de metri pe care putem merge, aici trebuie să coborâm în şosea, atenţie să nu vină ceva, ba da, vine un scuter, trebuie să fim foarte atenţi ce vine din spate şi din faţă. Sunt 6 maşini parcate pe care trebuie să le ocoleşti, uite mai vin iar două maşini, aşteptăm să treacă, mai este una, a treia maşină, abia după ce ne asigur..., ba nu, mai vine una, este OK acum, după ce ne asigurăm că au trecut toate maşinile şi nu mai este un pericol, putem reveni pe trotuar 10 metri după care iar este blocat de un şir de maşini”, relatează Toma Petcu, reporter Digi24.

Şi la fel se circulă prin tot oraşul. Cel mai greu, dar şi cel mai periculos, este pentru părinţii cu cărucioare.

- Manevre din astea se fac tot timpul, dar este la mica înţelegere cu şoferii.

- Este riscant, sigur că da, mai ales pentru bătrâni este foarte riscant.

„Suntem în cartierul Drumul Taberei, undeva în spatele pieţei Moghioroş. Și aici foarte multe dintre străduţe nu mai au deloc trotuare. În partea dreaptă cred că se poate observa, este gardul viu, în partea stângă sunt maşinile, astfel încât oamenii sunt obligaţi să meargă direct pe mijlocul străzii pentru a ajunge unde au treabă”, relatează reporterul Digi24.

Ne întoarcem în cartierul Titan.

„Aici situaţia este şi mai riscantă, pentru că pe partea dreaptă avem un gard din fier beton, pe partea stângă este trotuarul pe care sunt parcate maşinile. Aşa că nu prea ai unde să te refugiezi în momentul în care mergi pe această şosea, ne mai dăm o dată, iar riscurile pe accident pe acestă bucată de drum, sunt evident destul de mari”, transmite reporterul Digi24.

Doamna din imagine încearcă să se strecoare printre maşinile de pe trotuar şi cele care circulă pe stradă. Vrea să ocolească o baltă însă îşi dă seama că pe partea cealaltă bordura este lipită de un gard şi nu are unde să se refugieze.

- Nu este neapărat confortabil dar riscant nu este, pentru că e viteza mică, mă uit.

„În acest moment, în Bucureşti sunt înmatriculate peste 2 milioane de maşini. Asta în condiţiile în care locurile de parcare sunt de 10 ori mai puţine”, relatează Toma Petcu, reporter Digi24.

Aşdar nici şoferii nu au de ales.

- Eu sunt şi şofer, sunt şi pieton şi şofer şi efectiv chiar nu ai unde să îţi pui maşina. Este clar că undeva trebuie să găsim o soluţie.

Am ajuns în această situaţie şi pentru că spre deosebire de alţi ani nu mai există o singură maşină pentru o familie întregă. În acest moment soţul are o masină, soţia de asemenea are şi ea o maşină şi copilul poate are o maşină. În aceste condiţii, evident că spaţiul de parcare din faţa blocului a devenit neîncăpător”, mai transmite reporterul Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri