VIDEO. Cantitate uriașă de droguri, distrusă de poliție

Data actualizării: Data publicării:
droguri in saci

Poliția Română anunță sâmbătă că a distrus 4.000 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani. Este vorba despre cocaină, heroină, canabis, rezină de canabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. și alte bunuri care poartă urme de droguri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drogurile au fost distruse timp de două zile, joi și vineri, cu ajutorul unui operator autorizat pentru astfel de acțiuni.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Cele mai semnificative capturi de substanțe stupefiante ce au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină și 323 de kg de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016.

Potrivit prevederilor legale, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formate din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a I.G.P.R. specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri,  gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi,  judecătorul delegat cu executarea și câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog și al Ministerului Mediului.

Captură-record: 2,5 tone de cocaină depistată în containere

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului 2016 a fost depistarea a 2,5 tone de cocaină, ascunsă în containere transoceanice.  După investigații care au durat 6 luni, autoritățile au destructurat o grupare internațională de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia - Europa de Vest. Traficanții preferau pentru transportul drogurilor containerele transoceanice, ca să nu poată fi reperate prin metodele clasice de scanare și control.

Traficanții aveau ascunzători speciale, iar pentru extragerea drogurilor, rețeaua organizase un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de un cetățean columbian.

Valoarea de piață a drogurilor a fost estimată la aproximativ 625.000.000 de euro, reamintește Poliția Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri