Ce nu a spus Jandarmeria în acțiunea de PR cu cei doi copii. Mărturia mamei

Data actualizării: Data publicării:
copii si jandarm protest_fb jandarmeria romana

Jandarmeria Română a postat pe 12 august, la două zile după intervenția violentă de la mitingul diasporei, o fotografie în care un jandarm vorbește cu doi copii. „Așa am început seara, așa vrem să o continuăm! Mulțumim!”, era mesajul care însoțea fotografia. Mama copiilor a dezvăluit pentru Digi24 ce i-a spus copilul cel mare jandarmului.

Andreea Sofonea este mama celor doi copii, iar aceștia i-au spus o altă poveste față de descrierea făută pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

„Când am văzut poza, zic: ce ai arătat aici către jandarmi? Și spune: l-am întrebat de ce apără Guvernul și nu pe oamenii care protestează. Nu mă deranjează că au vrut să dea dovadă de dialog cu nişte copii, mă deranjează că puteau să spună ce le au reproșat copiii”, a spus mama celor doi copii, pentru Digi24.

Ea a povestit și momentele de groază prin care a trecut. A ieşit în piaţă cu gândul de a protesta paşnic, dar îşi aminteşte că la un moment dat lucrurile au luat o turnură neaşteptată.

„A fost un şoc pentru mine, în primul rând psihic, dar și fizic, pentru că la un moment dat, în jurul orei 20.30, grenadele au început să fie aruncate în mijlocul mulțimii paşnice”, își amintește Andreea Sofonea.

Din cauza gazelor lacrimogene, Andreea a avut nevoie de îngrijiri medicale: „Mi s-a făcut rău instant, pe lângă ochii înlăcrimați și gheara în gât, am amețit, 20 de minute am stat cu masca de oxigen pe faţă.”

Citiți și: 2012 vs. 2018. „Acesta este sindromul unui sfârșit de regim”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri