Crima din Dâmboviţa. În câte zile ar putea fi adus în România cetăţeanul olandez şi care este procedura

Data actualizării: Data publicării:
olandez

Identificarea ADN-ului fetiţei din Dâmboviţa în maşina închiriată de cetăţeanul olandez ar fi proba indubitabilă că el poate fi pus sub acuzare, a explicat la Digi24 avocatul Florin Kovacs. El a şi spus în ce condiţii poate fi adus suspectul în România şi în cât timp.

Avocatul a spus că o probă suficientă pentru punerea sub acuzare va fi analiza ADN şi identificarea ADN-ului Mihaelei Fieraru în maşină: „În acel moment, organele de anchetă ştiu că nu au cum să greşească”.

Juridic, procurorii ar avea suficiente indicii rezonabile privind legătura cetăţeanului străin cu fapta. El va fi citat pentru explicaţii pe care să le dea autorităţilor române sau se poate constitui o comisie rogatorie, prin care poliţişti români să meargă în Olanda.

Dacă se va aprecia că acuzatul se sustrage anchetei, procurorii pot cere unui judecător emiterea unui mandat european de arestare, iar autorităţile olandeze vor trebui să îl pună în executare şi să îl extrădeze.

În 30 de zile, acuzatul ar putea fi adus în ţară, a spus avocatul.

„Cazul face dovada că în România sistemul judiciar e în colaps, că trebuie revăzute inclusiv pedepsele pentru infracţiunile cu violenţă, care sunt extrem de mici în România”, a spus Florin Kovacs.

El a făcut referire şi la imaginile în care fetiţa din Gura Şuţii este filmată la 200 de metri de casa ei, de o cameră de supraveghere a unui vecin şi la cele în care este surprinsă maşina olandezului.

„Din imagini rezultă inclusiv că a părăsit localitatea la jumătate de oră după agresiune, am convingerea că a ales-o la întâmplare, s-a potrivit profilului lui şi la fel de rapid a ucis-o printr-o cruzime de neimaginat.

Aceşti copii se deplasează pe distanţe scurte şi teoretic toţi se cunosc cu toţi. Dar, când vine o astfel de persoană, el vânează la drumul mare, iar cetăţeanul nu e pregătit să facă faţă unor astfel de situaţii”, a mai spus avocatul.

Olandezul suspectat că a ucis fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a venit în țară miercuri și a plecat sâmbătă, potrivit unor surse Mediafax.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri