CTP: Nu fac teoria conspirației. A fost chiar o imbecilitate comportamentul față de premierul japonez?

Data actualizării: Data publicării:
ctp teorie

Luarea cailor de la bicicletă”, așa a comparat Cristian Tudor Popescu declarația președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, despre Schengen și MCV, dacă legile justiției propuse de PSD-ALDE rămân în aceeași formă. În continuare, jurnalistul s-a întrebat: „A fost chiar o imbecilitate comportamentul față de premierul japonez?”

Asta se numește luarea cailor de la bicicletă. Ne ia ceva ce oricum n-aveam. Nu să iei caii, să iei niște bani de pildă. Aici dl. Meleșcanu a spus că nu se poate așa ceva. De acord, sancționezi politico-juridic pentru probleme de felul ăsta, nu sancționezi economic. Corect, după părerea mea, ar fi să spună așa: vă dăm afară din UE! Nu cu articolul 7, vă dăm afară! Pe România, pe Bulgaria, pe Ungaria, pe Cehia și pe Polonia. Cum erați înainte de 89, eram ăștia din vest. Duceți-vă unde vreți, la Rusia, la China... M-am gândit la un moment dat, eu nu fac teoria conspirației, o clipă mi-a fugit gândul dacă a fost chiar o imbecilitate comportamentul față de premierul japonez? Acum, China are interese masive de investiții în Europa de Est. Mă întreb, acum mă întreb”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citiți și Ce scrie presa niponă despre românii care i-au cerut scuze premierului japonez, după o „vizită lipsită de protocol și diplomație”

La mijlocul lunii ianuarie, conflictul din PSD, dintre şeful partidului şi premier, a pus România într-o situaţia jenantă. Primul şef de Guvern din Japonia ajuns în ţara noastră nu a avut de cine să fie primit la Palatul Victoria. În programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma să aibă discuţii cu Mihai Tudose şi să participe la un dejun oferit de acesta. Însă premierul român a demisionat cu o seară înainte de venirea lui Shinzo Abe iar evenimentele oficiale au fost anulate. Premierul japonez a însoțit-o în schimb pe soția sa la Muzeul Satului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri