CTP: Românul absolut Dragnea nu face ce-a făcut Anghel Saligny

Data actualizării: Data publicării:
crp-dragnea-digi24

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat lipsa de comunicare oficială pe tema stării de sănătate a președintelui PSD, Liviu Dragnea. El a spus, joi seară, că astfel de situații se întâmplă în dictaturi, unde starea de sănătate a conducătorului este ținută secret, amintind de Kim Jong-il și de Gheorghe Gheorghiu-Dej. „Având în vedere că nu ni s-a comunicat nimic, de către nimeni, noi putem să credem orice”, a subliniat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre externarea lui Liviu Dragnea din spital: „Mai întâi, de unde știți că a fost în spital? De la Codrin Ștefănescu, da? O sursă mai presus de orice îndoială? Avem vreun comunicat oficial?”

Jurnalistul Cosmin Prelipceanu a precizat că „spitalele private spuneau că nu e la noi, e la ăilalți! Am avut inclusiv astfel de intervenții. O purtătoare de vorbe a unui spital privat ne spunea: nu e la noi, e la ăilalți și zicea numele ălorlalți”.

„Noi nu avem în acest moment, înțeleg că a fost văzut domnul Dragnea în viu. Deci, nu avem în acest moment niciun fel de date despre ce s-a întâmplat, despre ce a făcut domnul Dragnea în aceste patru zile. Nu știm! A fost în spital? Care spital? A fost în România? Cine și-a asumat asta? Doamna Pintea a spus că este în România, bun, dar n-a spus în ce spital. Nu avem niciun fel de date în legătură cu starea sănătății celui de-al treilea om din stat, președintele partidului de guvernământ și președintele Camerei Deputaților. Într-o țară democratică, astfel de date sunt publice. Analizele președintelui Statelor Unite sunt publice, le poate vedea orice american și așa e firesc în orice țară democratică, un conducător al țării nu are intimitate, cum zice doamna ministru Pintea. Intimitate în sensul să aibă o rezervă, să nu fie cu mai mulți în salon, dar să nu știm nimic oficial de starea de sănătate a domnului Dragnea asta știți unde se practică? E o situație foarte asemănătoare cu cea a tatălui băiatului-rachetă. Băiatul-rachetă din Coreea de Nord avea un tată, îl chema Kim Jong-il. Ce se știa despre el la un moment dat, că nu mai poate să stea pe picioare. Prin urmare, n-a fost la parada militară. În rest, nu s-a știut nimic luni de zile, până când au fost nevoiți să comunice faptul că marele conducător a trecut pe lumea celalaltă”, a spus gazetarul.

„Acest procedeu pe care îl folosește domnul Dragnea este specific dictaturilor și dictaturilor comuniste. Știm foarte bine, despre Gheorghiu-Dej, până când și-a dat duhul, nu a știut nimeni ce are, cum se simte. A murit! A murit și a venit Nicolae Ceaușescu. Despre Nicolae Ceaușescu în anii 80, când era copt de boli, avea diabet, afecțiuni la prostată, hipertensiune șamd. Nu știa nimeni nimic. Se auzeau zvonuri, dar nu exista niciun fel de buletin oficial în legătură cu starea de sănătate a conducătorului. Domnul Dragnea este conducătorul României și a ales această formulă tipică dictaturilor comuniste”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Iliescu a fost internat cu vezica biliară, i s-a extirpat, Traian Băsescu a fost operat la tiroidă și la coloană, de fiecare dată au existat informări oficiale. Cum e posibil să nu apară un medic, nu Codrin Ștefănescu, nici măcar doamna Pintea, care să ne spună: diagnosticul este următorul, tratamentul, asta este starea de sănătate. Nu-i afectează facultățile mintale. Că asta e important în primul rând, că poate lua decizii. Asta trebuie să comunice medicii poporului. Ne găsim exact în situația Kim Jong-il sau Ceaușescu anii 80. Starea de sănătate a marelui lider este secret de stat”, a completat el.

În ceea ce privește declarația făcută de Sorina Pintea, care a spus că Liviu Dragnea are încredere în sistemul de sănătate din România, gazetarul a spus: „Cum e posibil să auzim asemenea ghicitori de la ministrul Sănătății în legătură cu al treilea om în stat? E în București dar nu spui unde. Cum să nu spui? De ce e secret? De ce să ții secret spitalul, diagnosticul. (Întrebare: Chestiune de viață privată?) Nu este adevărat. Când ai de-a face cu un conducător de stat acesta nu are, în astfel de situații, dreptul la regim privat. Trebuie să știm. În comunism se ascundea până când murea, îl țineau și la gheață un timp, ca să stabilească succesiunea și poporul nu știa nimic.”

Întrebat dacă deciziile sunt luate în altă parte și nu de „persoana ținută la gheață”, gazetarul a răspuns că „poate se însemne orice”.

„Având în vedere că nu ni s-a comunicat nimic, de către nimeni, noi putem să credem orice. De pildă că domnul Dragnea nu ar nimic, s-a plimbat pe acolo prin spital, ca să nu se prezinte la audieri la înalta curte, la proces. Putem să spunem lucrul acesta, pentru că nu există niciun fel de versiune oficială”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Despre declarația lui Florin Iordache, care a susținut că nu e nicio diferenţă între cum sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat, gazetarul a spus: „Ce-aș putea să spun? Aș putea să folosesc din nou o expresie: Să mori tu? Numai că n-am să fac asta, pentru că nu vreau să fiu la per tu cu această persoană în nicio situație. Mi se strânge pielea pe mine. Prin urmare am să spun: Să muriți dumneavoastră, domnule Iordache?”

„Orice om din țara asta care a avut de-a face cu sistemul medical știe ce înseamnă, nu să fii internat, ce înseamnă să ai nevoie de o consultație, de un set de analize, de un RMN, de o operație la un spital de stat. Ce înseamnă asta? Știe orice om că până când îți vine rândul la programare mori de cel puțin două ori. Mai ales în domeniile cu incidență mare, de boli grave, cum sunt afecțiunile cardiovasculare, cancerul. Acolo poți să stai două luni, patru luni, cinci luni până când ești consultat, ți se face un set de analize. Vedem noi cu internarea. Și domnul Iordache ne spune că e la fel și că dânsul a fost tratat foarte bine. Bineînțeles că a fost tratat foarte bine, acolo au roit toți după un semn. A venit Altă-Întrebare, trebuie să-l tratăm... aveți grijă. Umblați cu el ca cu un ou moale”, a mai spus gazetarul.

„Dacă am majorat salariile rezultă că mor mai puțini oameni în spitalele de stat. Ies vindecați buluc pe poartă oamenii că s-au mărit salariile medicilor. Asta deocamdată nu are efecte asupra bolnavilor”, a subliniat el.

„Doamna Pintea spune că domnul Dragnea are dreptul să aleagă spitalul. Știm asta, orice cetățean are dreptul să facă asta. Domnul Dragnea nu numai că este un înalt demnitar, este un înalt demnitar care s-a bătut cu pumnii în piept de nu știu câte ori în legătură cu ce face el, ce face PSD-ul, în toate domeniile și în special în domeniul sănătății. Cum au îmbunătățit ei spitalele, cu salariile mai bune. E minunat acum. Ne-a spus: spitale românești, românul absolut Dragnea, în statul pe care îl conduce în clipa de față, nu se duce la spitalul de stat. Știți ce nu face? Nu face ce-a făcut Anghel Saligny. Inginer. Și domnul Dragnea aud că e inginer, nu știu de ce, de material rulant. Anghel Saligny, după ce a construit podul de la Cernavodă, s-a dus sub el. După ce a terminat construcția podului într-un timp record, în cinci ani, la sfârșit, erau multe temeri în legătură cu soluțiile originale cu care venise inginerul român Anghel Saligny, cu oțelul folosit. Era cel mai lung pod din Europa în acel moment și existau temeri că nu va rezista la prima garnitură de tren care o să treacă peste pod. Și atunci s-a urcat într-o barcă, cu muncitori, s-a așezat fix sub pod și deasupra a trecut trenul, la inagurare fiind și Carol I. Domnul Dragnea n-a avut curaj să se ducă sub pod. Am spus de ce marți, sunt agenții lui Soros acolo: acinetobacter, pioceanic, staphylococcus aureus. Nu vrea să dea față cu ei, că s-ar putea să fie mai eficienți decât asasinii de la Athenee Palace”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri