Cutremur Italia | Raed Arafat: „Până în acest moment nu avem informații că sunt români implicați”

Data actualizării: Data publicării:
arafat raed

Până în acest moment, nu există informații despre posibile victime din rândul românilor în cutremurul care a avut loc în centrul Italiei, a declarat Raed Arafat, secretar în MAI, iar în cazul în care vor apărea, România este pregătită să reacționeze în acest sens.

România va acorda sprijin Italiei, dacă acesta îl solicită, a adăugat Raed Arafat. „Până în acest moment nu avem informații că sunt români implicați. Domnul ministru Tobă a dat o dispoziție pentru întărirea dispozitivului de la ambasadă pentru sprijin, dacă va fi nevoie. Chiar dacă apar cazuri cu români, asta nu înseamnă că se schimbă atitudinea noastră, că mergem sau nu mergem în sprijin și, din nou, rămâne situația doar dacă se solicită sprijin, atunci acest sprijin se acordă în limita posibilităților pe care le are fiecare țară și dacă acceptă Italia. Dar, bineînțeles, pentru cetățenii români vor fi persoane de la consulat, de la ambasadă care se vor implica, care vor lua legătura cu ei și dacă au nevoie de ceva specific cetățenilor români, atunci, normal, România este pregătită să reacționeze și în acest sens.”

Un cutremur foarte puternic a avut loc în această dimineață în localitatea Amatrice din Italia, la adâncime foarte mică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri