Decizie în instanţă. Stadionul din Colentina nu va mai fi retrocedat

Data actualizării: Data publicării:
minge fotbal lpf.ro

Copiii cartierului Colentina din Bucureşti pot să se viseze în continuare la Hagi şi Mutu. Judecătorii le-au lăsat în cele din urmă baza sportivă, pe care o retrocedaseră anul trecut moştenitorilor unui industriaş interbelic. De bucurie, Clubul Juventus şi Primăria Sectorului 2 vor acum ca stadionul să fie modernizat de Guvern. Preţul estimat: 15 milioane de euro.

Vreme de 7 ani, soarta bazei sportive Colentina dată în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti a fost pasată prin tribunale. Primăvara trecută, moştenitorul unui industriaş interbelic de cărămidă a primit în instanţă două stadioane, patru terenuri de antrenament, vestiarele şi anexele. Sportul a fost retrogradat. Meciurile au luat pauză forţată. Spectatorii au fost interzişi, iar visurile sutelor de copii din cartier, care învaţă gratuit fotbal la şcoala Colentinei, au devenit incerte.

După un an de tensiuni, avocaţi, termene, motive şi motivaţii, puştii care se imaginează Hagi şi Mutu rămân cu visurile intacte: Curtea de Apel Bucureşti le-a lăsat baza sportivă. Proprietarul va fi despăgubit de stat.

Lorena Balaci - administrator la Şcoala de Fotbal Juventus Bucureşti: „S-a făcut dreptate pentru copiii noştri. Avem 300 de copii pe iniţiere. Totul e gratuit. În timp ce şcolile de stat, seara, la ora 6, când se termină cursurile, se închid, şi copiii din blocuri nu au acces la terenurile de sport, la noi, Baza Juventus este deschisă tot timpul”.

Judecătorii au readus bucuria în iarbă, dar şi în birouri. Şcoala, clubul şi primăria vor acum 15 milioane de euro de la Guvern, ca să facă stadion cochet... şi în Colentina.

Dan Cristian Popescu - viceprimarul Sectorului 2: „Nefiind vorba despre un stadion foarte mare, vorbim de o bază sportivă cu un stadion de 10 - 15 mii de locuri, plus câteva anexe, săli, poate şi un bazin”.

Lorena Balaci - administrator la Şcoala de Fotbal Juventus Bucureşti: „Ne putem gândi şi la un teren multifuncţional, gen baschet, volei, handbal. Ne putem gândi la teren de tenis pe suprafaţă sintetică. Ne trebuie susţinere în primul şi în primul rând”.

Paul Terteleac – director executiv al Juventus Bucureşti: „Dacă vom rezolva actele în cel mai scurt timp, alături de Primăria Sectorului 2, alături de Guvernul României, poate pe acest amplasament va fi ridicat un Centru de Excelenţă al Fotbalului Românesc”.

Până una-alta... "templul" Colentinei se rezumă la tribune roase de vreme, pereţi tapetaţi cu show-ul de altădată şi... lătratul câinilor care îşi fac veacul între Obor şi bazarul chinezesc din apropiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri