VIDEO Din culisele unei declarații inutile. Cum a fost pregătită apariția publică a fostului șef al Jandarmeriei

Data actualizării: Data publicării:
cucos 3 ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Colonelul Sebastian Cucoş a ieşit marți pentru prima dată în faţa presei, la patru zile de la incidentele din Piaţa Victoriei. A fost o declaraţie de presă succintă și impregnată de apeluri patriotice la calm, iar fostul șef al Jandarmeriei nu a răspuns în final la vreo întrebare din partea presei. Nici nu a transmis vreun mesaj persoanelor rănite, după intervenţia violentă a forţelor de ordine. O declarație care mai mult a nedumerit decât a clarificat.

Actualizare: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a numit marţi, cu o zi înaintea expirării interimatului lui Sebastian Cucoş, un nou şef la Jandarmeria Română - Ionuţ Sindile, prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române (detalii aici).


Iată cum a fost pregătită intrarea în scenă a șefului Jandarmeriei, al cărui mandat interimar în fruntea instituției a expirat chiar marți: 

- Rugămintea mea, lăsaţi acolo zona aia să fie liberă. Zona asta de aici să fie liberă.
Aia unde o puneţi? O să vină pe aici inspectorul general.
Să nu se împiedice, da?
Alexandra! Să laşi liber acolo, te rog. Te rog din suflet. Mersi!
Pentru cei care transmiteţi: sunt doar declaraţii.
- Nu punem întrebări?
- Fără întrebări.
Lasă liber acolo. Mai e puţin şi începem.
Alin, laşi liber locul acolo.
Ţineţi acolo, lăsaţi liber acolo.
Rugăminte, încă o dată: lăsaţi spaţiul ăla liber, când iese de pe culoarul de acolo...
Nu, rămâneţi aici.

- Dar n-are pe unde să treacă.
- Astea sunt regulile. Mergeţi un pic mai aici, Ioana. Aveţi loc.  Ioana, să lăsăm un loc. O persoană. Ioana, acolo o persoană, trebuie să treacă o persoană.

Iar persoana, Sebastian Cucoș, și-a făcut în cele din urmă apariția. Fără scuze și fără explicații, doar cu apeluri la calm presărate, în mos straniu, cu referiri la propria carieră - așa s-a prezentat șeful Jandarmeriei, într-o declarațe publică. Înconjurat de icoane, Sebastian Cucoș i-a îndemnat pe români să nu uite cine îi salvează de la inundații și din troiene, apoi a plecat și a ieșit din încăpere fără să tresară la corul jurnaliștilor care voiau să afle multe răspunsuri, deși fuseseră avertizați de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei că nu trebuie să-i pună întrebări.

cucos 2 icoane ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citiți și:  Șeful Jandarmeriei, prima reacție după violențe: „Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, drapelul ăsta, să cred în Dumnezeu şi în camarazii mei”

(VIDEO. Între vorbe și fapte)

Mai sus am redat discuția dintre reporterul Digi24 Ioana Ciurlea și purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, discuție care a avut loc cu puțin timp înaintea declarației șefului instituției. Ioana Ciurlea a povestit la „Imparțial” ce nu s-a văzut la televizor, la ce a fost martoră în timpul protestelor și la ce s-ar fi așteptat din partea șefului Jandarmeriei:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri