DNA: Ionel Arsene îi promitea grațiere lui Gheorghe Ștefan

Data actualizării: Data publicării:
ionel arsene 180122_CEXn_PSD_001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă, îi promitea, prin intermediari, lui Gheorghe Ştefan graţiere cu doar câteva zile înainte de adoptarea controversatei Ordonanţe de urgenţă 13. Informaţiile apar în motivarea deciziei Tribunalului Bacău prin care Arsene a fost lăsat în libertate, decizie contestată de procurori.

În 2013, Gheorghe Ștefan i-ar fi dat 100.000 de euro, prin intermediari, lui Ionel Arsene pentru a interveni la conducerea ANI, astfel încât această instituție să-i facă un raport de incompatibilitate celui care conducea, la acea dată, Consiliul Județean Neamț, Culiță Tărâță.

Acest lucru nu s-a întâmplat și, în ultimii doi ani, Gheorghe Ștefan i-a cerut, tot prin intermediari, lui Ionel Arsene banii înapoi.

Judecătorii reiau, în motivare, informațiile despre o întâlnire pe care fiul lui Gheorghe Ștefan ar fi avut-o cu Ionel Arsene, în ianuarie 2017. Acesta din urmă i-ar fi returnat 20.000 de euro din cei 100.000 de euro și i-ar fi promis că Gheorghe Ștefan poate sta liniștit, întrucât PSD va da o ordonanţă de graţiere în următoarele zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri