ACTUALIZARE. Două autostrăzi şi 7 drumuri naţionale închise, 92 de trenuri anulate. Ninge pe Valea Oltului

Data actualizării: Data publicării:
drum inchis iarna

Sunt închise, din cauza vremii, tronsoane de autostrăzi şi drumuri naţionale din 4 judeţe. Faţă de sâmbătă, nu mai sunt drumuri naţionale închise în Brăila. Au apărut însă probleme pe şosele din Suceava, Neamţ şi Iaşi. Vremea a provocat şi anularea a 92 de trenuri. 14 localităţi din judeţul Constanţa nu sunt alimentate cu energie electrică iar în judeţul Sibiu ninge viscolit.

freza deszapezire fb

ACTUALIZARE 21:00. Sunt închise două tronsoane de autostradă şi şapte segmente de drumuri naţionale. Au apărut probleme şi în judeţul Neamţ, transmite Centrul Infotrafic. Ninge viscolit în judeţul Sibiu, pe A1 şi pe DN7, unde vizibilitatea a scăzut la 20 de metri.

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care vântul spulberă zăpada)

A4 Ovidiu – Agigea

Judeţul Neamţ:

DN 15D Piatra-Neamţ - Roman (vântul spulberă zăpada pe carosabil; se estimează că se va redeschide în cursul dimineţii)

Judeţul Constanţa:

DN 3 Ostrov - Murfatlar

DN 22

DN 3C

DN 38

Judeţul Iaşi:

DN 28A Târgu Frumos – Pașcani – Moţca

Judeţul Tulcea:

DN 22D Horia - Atmagea - intersecţia cu DN22A

S-au redeschis DN17 Suceava - Păltinoasa (judeţul Suceava) şi DN24D Tuluceşti – limita cu judeţul Vaslui (judeţul Galaţi).

Drumuri cu restricţie de tonaj

Judeţul Constanţa:

7,5 tone - DN 3 Murfatlar – Constanţa şi DN 22C Cernavodă – Murfatlar

Ninge viscolit pe autostrăzile A1 Sibiu - Şibot şi A3 Turda - Gilău, iar vizibilitatea este redusă. Se acţionează cu utilaje, în sistem baterie (ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h).

În judeţul Sibiu se circulă în condiţii de iarnă. Vizibilitatea scade, din cauza ninsorii viscolite, la aproximativ 20 de metri pe DN7, pe Valea Oltului (doar în judeţul Sibiu).

CFR Călători a crescut la 11 numărul trenurilor anulate pentru luni, 9 ianuarie.

ACTUALIZARE 20:00. CFR Călători a decis să anuleze 7 trenuri care urmau să circule luni, 9 ianuarie. Este vorba despre trenurile Ilva Mică – Suceava (plecare la 05:40), Mangalia – Constanţa (plecare la 06:37), Fetești – Bucureşti Obor (plecare la 03:30), Bucureşti Nord – Slobozia Veche (plecare la 06:40), Slobozia Veche – Bucureşti Nord (plecare la 20:20), Constanţa – Mangalia (plecare la 06:20) şi Mangalia – Constanţa (plecare la 08:00).

Este foarte posibil ca numărul trenurilor anulate să crească, în funcţie de evenimentele meteo.

ACTUALIZARE 19:45. Enel informează că, din cauza drumurilor blocate, echipele de intervenții nu pot înainta către zonele izolate din județul Constanța. În continuare sunt blocate următoarele drumuri: Ciocârlia – Bărăganu – Mereni, Cobadin – Ciobanița – Ozmancea, Negru Vodă – Albești, Negru Vodă – Comana, Negru Vodă – Viroaga. La acesta din urmă s-a lucrat cu un utilaj MApN, dar drumul s-a blocat din nou și se caută o altă cale de acces. Pe teren se află 110 de echipe de intervenții.

În judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune şi au rămas nealimentate 4 linii electrice aeriene de medie tensiune. Sunt afectate total sau parțial 14 localităţi: Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Orzaru. În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale remedierea cărora se intervine.

ACTUALIZARE 19:00. Centrul Infotrafic anunţă că în judeţele Constanţa şi Tulcea au fost redeschise unele drumuri. În celelate judeţe, situaţia rămâne neschimbată

Judeţul Constanţa

Drumuri închise: DN 3 Ostrov – Murfatlar, DN 22, DN 3C şi DN 38.

Au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanţa şi

DN22C Cernavodă – Murfatlar. A fost redeschis şi DN 22A.

Judeţul Tulcea

Drumuri închise: DN 22D Horia - Atmagea - intersecţia cu DN22A.

Au fost redeschise, în condiţii de iarnă, DN 22 Smârdan - Măcin - Tulcea - Baia, DN22A Cataloi - limita cu judeţul Constanţa, DN22D Măcin - Horia, DN22D Ciucurova - Două Cantoane, DN22F Horia - Nalbant.

ACTUALIZARE 18:00. CFR Călători informează că astăzi au fost anulate 92 de trenuri de pe traseele Bucureşti - Constanţa, Bucureşti Galaţi, Bucureşti - Buzău, Bucureşti - Mărăşeşti, Tulcea - Constanţa, Iaşi - Vaslui şi Arad - Constanţa.

ACTUALIZARE 17:00. Centrul INFOTRAFIC informează că, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi 11 tronsoane de drumuri naţionale.

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care vântul spulberă zăpada)

A4 Ovidiu - Agigea

Judeţul Constanţa:

DN 3 Ostrov - Murfatlar

DN 22

DN 3C

DN 38

DN 22A

Au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanţa şi

DN22C Cernavodă – Murfatlar. Au fost redeschise DN 39D, DN 39C şi DN 39B.

Judeţul Galaţi:

DN 24D Tuluceşti – limita cu judeţul Vaslui

Judeţul Iaşi:

DN 28A Târgu Frumos – Pașcani - Moţca

Judeţul Tulcea:

DN 22(E87) Măcin - Tulcea către Constanţa

DN 22D Măcin - Horia - Ciucurova - Două Cantoane

DN 22A Cataloi - Topolog – limita cu judeţul Constanţa

DN 22F Nalbant - Horia

DN 22E Garvăn – I. C. Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă.

Judeţul Vaslui:

DN 24A Murgeni - Fălciu

Pe DN 26 Murgeni – limita cu judeţul Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă.

Judeţul Suceava:

DN 17 Suceava - Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti – Suceava.

Drumuri cu restricţie de tonaj:

Judeţul Galaţi:

7,5 tone - DN 26 şi DN 26A

Judeţul Constanţa:

7,5 tone - DN 3 Murfatlar - Constanţa şi DN 22C Cernavodă – Murfatlar.

În judeţul Suceava, pe DN17, în pasul Mestecăniş, a fost instituită restricţie temporară pe câte un sens de circulaţie, alternativ, pentru a da posibilitatea utilajelor de deszăpezire să intervină eficient, după care traficul va fi reluat normal.

Ninge viscolit pe autostrăzile A1 Sibiu - Şibot şi A3 Turda - Gilău, iar vizibilitatea este redusă. Se acţionează cu utilaje, în sistem baterie (ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h).

Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.

Pe Dunăre, la kilometrul fluvial 406, în dreptul localităţii Chiselet (judeţul Călăraşi), împingătorul care bloca navigaţia a fost dezeşuat.

Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, dar şi a sloiurilor de gheaţă, au fost suspendate manevrele la traversarea cu bacul, la Bechet.

 

drum inchis iarna

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 13:00, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi 15 tronsoane de drumuri naţionale (pe 17 segmente), astfel:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care ninge viscolit); ninge între Fundulea şi Lehliu;

A4 Ovidiu - Agigea;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

  • DN 3 Ostrov - Murfatlar;

  • DN 22;

  • DN 3C;

  • DN 38;

  • DN 22A;

  • DN 39A;

(au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanţa şi

DN22C Cernavodă - Murfatlar; au fost redeschise DN 39D, DN 39C; DN 39B);

JUDEŢUL GALAŢI:

  • DN 24D Tuluceşti - limită Vaslui;

JUDEŢUL IAȘI:

  • DN 28A Târgu Frumos – Pașcani - Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

  • DN 22(E87) Măcin - Tulcea către Constanţa;

  • DN 22D Măcin - Horia - Ciucurova - Două Cantoane;

  • DN 22A Cataloi  - Topolog - limită judeţul Constanţa;

  • DN 22F Nalbant - Horia;

(DN 22E Garvăn - I.C.Brătianu a fost redeschis, în condiţii de iarnă).

JUDEŢUL VASLUI:

  • DN 24A Murgeni - Fălciu;

(pe DN 26 Murgeni - limită Galaţi, traficul s-a reluat în condiţii dificile, de iarnă);

JUDEŢUL SUCEAVA:

  • DN 17 Suceava -  Gura Humorului a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti - Suceava;

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL GALAŢI:

  • DN 26 (7,5 tone) ;

  • DN 26A (7,5 tone);

JUDEŢUL CONSTANŢA:

  • DN 3 Murfatlar - Constanţa;

  • DN22C Cernavodă - Murfatlar;

Din cauza viscolului puternic care reduce semnificativ vizibilitatea, circulația rutieră pe DN28 Târgu Frumos – Săbăoani se desfășoară dificil pe tronsonul kilometric 8 - 26, între Târgu Frumos și Pod Scheia (în județul Iași). Traficul se desfășoară controlat, conducătorii auto fiind însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere și utilaje de deszăpezire.

Vizibilitatea este redusă şi pe DN2A, DN3A şi DN3B, în judeţul Ialomiţa. La fel şi în judeţul Neamţ, pe DN2 şi DN15D (în zona Roman - Horia, spre judeţul Bacău).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri