Bacalaureat 2017. Un elev cu nota 3 a primit 10 după contestație

Data actualizării: Data publicării:
rezultate bacalaureat 2019

O eroare la corectarea unei lucrări de Bacalaureat putea să distrugă viitorul unui elev eminent de la Iaşi. Teza pe care o ştia perfectă a fost notată cu trei, dar a primit 10 curat după contestaţie. Acum este anchetă internă la Inspectoralul Şcolar Judeţean Suceava, unde s-a petrecut greşeala.

Marian Cornea a absolvit Colegiul de arte Octav Băncilă de la Iaşi şi a dat examenul de bacalaureat în a doua sesiune din cauza unor probleme medicale. Chiar dacă ştia că a scris o lucrare foarte bună la istorie, a fost notat cu 3,70.

„M-am gândit la foarte multe lucruri, prima oară m-am învinovăţit şi pe mine, după am crezut că ceva s-a întâmplat, că nu aveam cum să iau o notă aşa mică”, spune Dan Marian Cornea, absolvent.

După aproape o săptămână de frământări, a făcut contestaţie. După recorectare a aflat că scrisese o lucrare de 10.

„Această greşeală este impardonabilă timpul care a durat de pe 1 septembrie până pe 6, cumva mi-a fost furat, a fost foarte deranjant pentru mine, am avut clipe stresante, nu m-am putut concentra”, spune Dan Marian Cornea, absolvent.

Autorităţile susţin că eroarea ar fi apărut din cauza unei erori de transcriere.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean de la Suceava a stabilit că vinovat este unul dintre tehnicienii care a transferat nota de pe lucrare în sistemul informatic.

La toate materiile, tânărul a obţinut peste 9.50, iar acum se pregăteşte să dea admiterea la Facultatea de Arhitectură de la Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri