Bacalaureat 2019. O femeie a dat examenul la 51 de ani: Soțul îmi spunea că nu avem pentru ce, că avem toți banii din lume

Data publicării:
bac la 50 de ani

Doar 30 la sută dintre elevii care au susținut bacalaureatul în această toamnă au promovat examenul. Chiar și așa, este cea mai mare rată de promovare la a doua sesiune, din 2010 și până acum.

43.528 de candidaţi s-au înscris la examenul maturităţii în cea de-a doua sesiune de bacalaureat şi s-au prezentat la examen 34.576. Dintre aceştia, doar 10.595 au fost declaraţi "reuşit", adică au obţinut media 6.

Iată ce spun cei care au dat examenul de bacalaureat:

„Am dat la bio şi am luat 9,10. (Sesiunea trecută ce s-a întâmplat?) Eu nu am mai dat de doi ani”.

„Sunt repatriat şi am luat cu notă mare, m-am pregătit şi am câştigat”.

„(Aţi luat bacul la 51 de ani!) Da, da, da foarte fericită”.

Carmen are 51 de ani şi a susţinut pentru prima dată examenul maturităţii. Până în acest an a locuit în Grecia unde a deţinut o firmă care a dat faliment. A decis că este momentul să revină în ţară şi să-şi ia diploma de bacalaureat.

În permanenţă soţul, care nu mai este în viaţă, îmi spunea că nu mai avem pentru ce, că avem toţi banii din lume şi toate asigurările posibile, uite că roata se poate întoarce peste noapte şi să nu mai ai absolut nimic. Sincer vă zic nici ca îngrijitoare n-o să mai putem ocupa un post fără diplomă”, spune Carmen Papadopulos, candidat bacalaureat.

Nu la fel gândesc tinerii care abia au terminat liceul, dar nu au reuşit să obţină o notă de trecere.

Iată ce spun elevii care au picat examenul de bacalaureat:

„Mă aşteptam. (Ai luat sau nu? ) Nu, n-am luat, am picat la istorie. N-am învăţat, nu m-am pregătit destul. (Şi acum în sesiunea a doua?) Nici atunci. (Dar ce ai făcut toată vara?) Am stat”.

„Am luat 4 la română şi la restul m-am descurcat, 5 la istorie şi 8,70 la logică. Sincer să fiu nu prea am învăţat”.

„Am fost plecat în Anglia la părinţii mei şi nu mi-am acordat tot timpul şcolii”.

Avem o rată de promovare de 32,75% in această fază, urmează contestaţiile şi afișarea rezultatele finale”, spune Oana Enache, purtător de cuvânt ISJ Galaţi.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, 21 de elevi au obţinut medii peste 9. Cea mai mare medie, 9,78, a fost obţinută de un elev de la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu. Rezulatele finale de la bacalaureat vor fi afișate sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri