Bacalaureat și admiterea la liceu. Schimbările anunțate de Ministerul Educației

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop

Rezultatele la Bacalaureat 2017 au fost anunțate astăzi de ministrul Educației, Liviu Pop. Acesta a spus că vor fi făcute schimbări atât la metodologia pentru Bac, cât și la cea pentru admiterea la liceu, pentru că în prezent se întâmplă lucruri „inumane”. Ministrul a dat ca exemplu înscrierea elevilor din provincie la un liceu din Capitală.

„Metodologia, din păcate, pentru unii colegi de-ai noștri creează o presiune”, a spus ministrul.

El a amintit de incidentul din Galați, când o profesoară a făcut infarct la școală, după 11 ore de muncă.

„Sunt convins că nu se vor nmai întâmpla lucruri de genul acesta dacă schimbăm metodologia pentru examenul de bacalaureat”, a spus Liviu Pop.

El a adăugat că trebuie modificată și metodologia pentru admiterea la liceu.

„Ceea ce se întâmplă zilele acestea la o școală din București, în care elevii și părinții fac sute de kilometri pentru a se înscrie la un liceu în Capitală, este un lucru inuman, din punctul meu de vedere, și trebuie să regândim metodologia de admitere în liceu și nu numai. Să nu alerge persoanele cu dosarele, să alerge hârtiile, pentru că suntem în perioada de alfabetizare digitală și cred că trebuie să folosim instrumentele electronice astfel încât să ușurăm viața fiecărui cetățean”, a spus ministrul.

Liviu Pop a anunțat astăzi rezultatele la Bacalaureat 2017. Rata de promovare este 71,4%, iar 97 de elevi din toată țara au obținut media 10.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri