C. T. Popescu: Ce a făcut Ecaterina Andronescu ne arată de ce rămâne Dragnea la putere

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Acceptarea de către Ecaterina Andronescu a funcţiei de ministru al Educaţiei arată de ce rămâne Liviu Dragnea la putere, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

El a făcut o analiză a mesajelor diferite transmise de Ecaterina Andronescu, de la refuzul de a lua în calcul o asemenea funcţie până la acceptarea ei.

„Ecaterina Andronescu ştie carte, e o profesoară, dar ce a făcut ne arată de ce rămâne Dragnea la putere. Asta ţine de istoria PCR din România, nu din alte ţări.

Andronescu a trimis o scrisoare principială, doctrinară, puternică, cu mesajul. nu se poate, nu mai suport.

Întrebată despre funcţia la Ministerul Educaţiei, spunea: nici nu-mi va propune, nici nu voi accepta.

Şi acum dânsa e propunerea lui Liviu Dragnea la Ministerul Educaţiei.

Asta, pentru că în România, între alb şi negru există întotdeauna o nişă - gri şobolan, unde trăiesc majoritatea covârşitoare. A spus doamna: alb ca zăpada – scrisoarea - şi acum dânsa e propunerea lui Dragnea. După două luni şi ceva.

De unde vine asta? Din istoria PCR. Nu am avut disidenţi autentici de stânga. Toţi cei care l-au contestat pe Ceauşescu voiau să recupereze ceva, le luase Ceauşescu ceva şi voiau înapoi. Nu aveau poziţii de doctrinare autentică.

Credeţi că e vreo persoană acolo capabilă să facă o disidenţă de principii? Oricare dintre ei poate fi cumpărat”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri