Copil în comă după o îmbrânceală la școală

Data publicării:
copii la scoala

O banală ceartă pe holurile școlii, în pauza dintre ore, a băgat un elev în comă. Copilul de clasa a șaptea a fost îmbrâncit de un coleg cu un an mai mare. A căzut și s-a lovit la cap. Medicii de la Bagdasar Arseni au reușit să-i salveze viața. Agresorul va lua nota patru la purtare, iar școala face acum o anchetă, să vadă dacă nu cumva profesorii puteau preveni incidentul.

S-a întâmplat în satul Croitori, din județul Dâmbovița. O banală dispută dintre doi elevi s-a terminat cum nu se putea mai prost.

Marius Vintilă, director-adjunct la şcoala din Croitori, explică: „Un elev de la clasa a VIII-a a străbătut holul școlii până în capătul celălalt unde s-a întâlnit cu elevul din clasa a VII-a , a urmat o scurtă altercație, moment în care elevul de la clasa a a VIII-a l-a lovit pe cel de clasa a VII-a, acesta s-a dezechilibrat și s-a dat cu capul de gresie, rămânâd inconștient câteva minute”.

Dus de urgență la spital, copilul a fost transferat la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Medicii de-acolo l-au operat la cap și au reușit să-i salveze viața. Cel care l-a împins se va alege cu nota patru la purtare. Nu era la prima abatere. Conducerea şcolii face o anchetă pentru a stabili dacă profesorii au și ei vreo vină.

„Ne gândim la introducerea camerelor de supraveghere, cred că ne va ajuta”, spune directorul Mihai Diaconu.

Școala din Croitori nu are consilier psihologic.

Culmea e că victima şi agresorul sunt veri. Locuiesc în acelaşi sat, Hanu lui Pala, şi mergeau în fiecare dimineaţă împreună la şcoală.

Conform unui studiu despre violenţa din şcoală, publicat anul trecut de organizaţia Salvaţi Copiii, trei din 10 copii sunt marginalizați, iar unu din patru copii a fost cel puțin o dată umilit în faţa colegilor. Trei copii din 10 sunt ameninţaţi cu bătaia de către colegii lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri