Mama care a filmat educatoarea cum bate copii explică de ce nu a intervenit

Data actualizării: Data publicării:
bataie la gradinita

O educatoare de la o grădiniţă din Vrancea a fost filmată în timp ce lovea mai mulţi copii. Femeia s-a enervat pentru că cei mici nu au învăţat poezia. Imaginile au ajuns şi la autorităţi, care au început anchete. Înregistrarea de mai jos vă poate afecta emoţional.

- Nu mai da!

Educatoarea ignoră rugăminţile copilului şi continuă să-l lovească. Scenele revoltătoare se petrec la grădiniţa din comuna Vrâncioaia. Deşi pare greu de crezut, imaginile au fost filmate de mama unui copil.

„Puteam sa intervin. Ştiţi de ce nu am intervenit? Pentru că dânsa, când a mai avut reclamaţii, au spus că numai cu filmări se poate rezolva cazul. A trebuit să stăm liniştiţi și să filmăm cum îi bate, îi maltratează”, spune Iuliana Miron, mama unuia dintre copii.

Scuza educatoarei - copiii ar fi provocat-o.

„Eu pozez nevinovată... ce am făcut? Copilul nu a suferit! L-am tras de urechiuşe şi două palme aşa. Nu a suferit, că până a plecat mi-a scos peri albi din cap”, se apără Mihaela Ciornea, educatoare.

„Nu îl mai las la grădiniţă, chiar îi este frică la copil să se ducă, zice că îl bate doamna”, spune Toader Dorinel Vasile, tatăl unuia dintre copii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au început verificări în acest caz.

O sa meargă luni dimineaţă o echipă acolo şi o să aflăm şi noi exact cum stau lucrurile şi ce se întâmplă acolo”, afirmă Daniela Nicolas, director DGASPC Vrancea.

Psihologii spun că educaţia prin violenţă poate avea efecte devastatoare asupra copiilor.

„Poate dezvolta o anxietate faţă de persoanele cu autoritate, o fobie faţă de alte persoane. Trauma poate dezvolta diferite somatizări, în funcţie de personalitatea lui şi ceea ce îl înconjoară”, avertizează Petruș Cojanu, psiholog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri