Învățător acuzat că a bătut o fetiță. Lupta mamei pentru dovedirea adevărului

Data actualizării: Data publicării:
mama fetitei

Val de anchete la o şcoală din Botoşani unde o fetiţă de 9 ani se plânge că a fost bătută de mai multe ori de învăţător. Dascălul neagă acuzaţiile, deşi în trecut, în urma reclamaţiilor făcute de mamă, a fost demis din funcţia de director. Eleva, în schimb, a avut nevoie de consiliere psihologică.

Problemele au început încă din anul şcolar trecut, spune mama fetei, când copila ar fi fost agresată de învăţător, după ce a povestit acasă că dascălul ar fi lovit un alt copil.

„A început a plânge dintr-o dată, mamă, domnul profesor m-a luat de umăr, m-a izbit de bancă că de ce pârăsc din clasă, că nu-i frumos ce fac eu și fel și fel de jigniri”, a povestit Rodica Tănasă, mama fetiței.

Femeia spune că scena s-ar fi repetat anul acesta.

„Când mă duc după dânsa la amiază la școală, iese din școală, mă ia în brațe și a început a răcni, mama, mama, am fost bătută ... acum câteva zile.

Nu pot să-o duc dimineața la școală, plânge pe scaun, mama nu mă mai duc că mă bate iarăși profesorul, m-a scos de umăr și mă izbește de perete cu spatele. Nu mă crede nimeni, tot cer dovezi, prima dată îmi cereau dovezi”, spune mama.

Primarul comunei crede că nu e nimic adevărat din ce spune femeia.

„Eu consider că mămica este cea vinovată care creează aceast conflict. Mămica trebuie să aducă dovezi în acest sens. (Reporter: Dar are fotografii pe telefon).Fotografii facem și noi cu telefonul, dăm cu ruj...”, spune primarul comunei Viișoara, Dinu Moroșanu.

Alţi părinţi susţin versiunea femeii:

„Nu e prima dată, am auzit mai multe cazuri”.

„Știu că a mai bătut, vorbiți cu părinții!”

„Eu știu că mai are niște mustrări scrise”.

Învățătorul neagă acuzațiile:

- Vi se aduc niște acuzații.

- Nu dau nici o declarație, verificați cazul, cercetați vecinii, cercetați poliția, primăria, școala și pe urmă discutăm.

- E a doua oară când...

- Du-te dom'le de aici cu a doua oară, să nu te calc, dă-te la o parte...

- Ați bătut-o pe acea fetiță?

- Nu, niciodată!

Cu toate acestea, la prima reclamaţie a femeii făcută în urmă cu cîteva luni, învăţătorul a fost demis din funcţia de director și s-ar fi ales cu un avertisment. Fetiţa în schimb a făcut mai multe şedinţe de psihoterapie cu reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Botoşani.

„Din perspectiva noastră și în contextul legislației, este tot o formă de abuz fizic. Recomandabil aici ar fi fost schimabrea cadrului didactic”, a declarat Felicia Mihai, reprezentant DGASPC.

Conducerea ISJ Botoşani aşteaptă rezultatele anchetei interne a şcolii.

„Deocamdată școala a inițiat o comisie de cercetare disciplinară urmând ca rezultatele anchetei să ne fie comunicate și nouă”, a declarat Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al ISJ Botoșani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri