Liceul sportiv fără sală de sport

Data publicării:
sala sport

Sportivi fară sală de sport. Aproape o mie de elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ merg zilnic chiar şi o oră pe jos pentru a ajunge la alte şcoli sau săli din oraş să se antreneze pentru performanţă. Acum 8 ani, în curtea liceului a început construcţia unei săli de sport moderne, dar lucrările au fost abandonate după un an şi jumătate.

Diana are 16 ani şi este campioană naţională la juniori la aruncarea de greutăţi. Învaţă la Liceul cu Profil Sportiv din Piatra Nemţ, dar cum acesta nu are o sală de sport, se antrenează la o alta aflată la câţiva kilometri de şcoală. În situaţia Dianei sunt aproape o mie de elevi care fac performanţă în sport fără să aibă o sală a lor. Elevii se încolonează dimineaţa şi pleacă spre sala de antrenament. Le ia chiar şi o oră durmul până acolo.

Elev: „Este o mare pierdere de timp şi câteodată mai întârzii la antrenamente.”

Elev: În anumite zile plătesc transportul până la sală cu taxiul ori cu microbuzul și lunar se fac câtiva bănuţi care puşi deoaparte am putea să ne achiziționăm anumite echipamente.”

Dan Cojocaru, profesor de sport: „Sigur aceste săli sunt dotate, dar nu de nivelul unei săli pentru sportul de performanţă.”

Gavril Valentin, antrenor de atletism: „Nu au condiţii pentru duş, nu au condiţii de o sală de socializare şi de antrenamente, efectiv e numai sala şi un vestiar şi aşa se face performanţă, este destul de greu.”

În anul 2008 la liceul sportiv s-a început construcţia unei săli de sport moderne, dar constructorul a dat faliment când lucrările erau aproape de 40%. Anul trecut, Ministerul Educaţiei a dat 2 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, dar s-a pierdut mult timp cu refacerea caietului de sarcini şi cu licitaţiile contestate.

Gavril Dan, director Liceul cu Program Sportiv, Piatra Neamţ: „Se dau banii şi nu îi poţi folosi din cauza procedurilor şi din cauza birocratismului.”

Conducerea liceului speră ca anul viitor să poată inaugura noua sală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri