Marți și miercuri elevii din București care învață dimineață nu vor primi absențe

Data actualizării: Data publicării:
elevi zapada

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, că elevii vor putea veni la școală marți și miercuri în intervalul 8:00 – 9:30, întrucât sunt anunțate din nou ninsori pentru această noapte și e de așteptat ca traficul să fie îngreunat. Un document obținut de Digi24 arată însă că nu se vor pune deloc absențe pentru elevii care învață în schimbul 1.

ACTUALIZARE. Un ordin al inspectorului școlar general, transmis luni către directorii unităților de învățământ preuniversitar, de stat și partidulare, dă de înțeles că prezența la cursuri a elevilor care învață de dimineață este facultativă. Astfel, „directorii unităților de învățământ preuniversitar vor întreprinde măsurile necesare pentru a nu se pune absențe elevilor la orele de curs corespunzătoare schimbului I”.

ordin isg crop

 


 

Elevii vor putea veni la școală începând cu ora 8:00, ca de obicei, dar și dacă ajung mai târziu, la 9:00 – 9:30, cadrele didactice „vor fi mai înțelegătoare” și nu le vor pune absențe pentru prima parte a zilei, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a precizat că a luat aceasă decizie prin consultare cu Inspectoratul Școlar General. „S-a stabilit ca preluarea elevilor, mâine și miercuri, să se facă până la ora 9:00-9:30, astfel încât să nu fie absențe pentru prima oră, deoarece din cauza ninsorii din București, traficul va fi îngreunat. Cu alte cuvinte, elevii pot să vină la școală fie începând cu ora 8:00, dacă școala este mai aproape de casă și nu sunt dificultăți în trafic, sau pot să ajungă până la 9:00 - 9:30, cadrele didactice vor fi înțelegătoare și nu se vor pune absențe pentru prima parte a zilei”, a declarat primarul general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri