Ministrul Educației: Părinții să nu își ducă copiii la școlile fără autorizație

Data actualizării: Data publicării:
liviu pop

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declara astăzi pentru Digi24, cu o lună înaintea începerii anului școlar, că în nicio şcoală neautorizată nu ar trebui lăsaţi copiii. Declaraţia ministrului a fost făcută în contextul în care Consiliul Local al sectorului 5 al Capitalei a decis demolarea Şcolii nr. 141, al cărei tavan s-a prăbuşit în luna mai a acestui an.

Nu e normal” ca în România să fie peste 2000 de școli fără autorizație, a afirmat ministrul Educației, Liviu Pop, la Digi24.

El a adăugat că se fac eforturi ca în doi ani să fie reabilitate toate unităţile de învăţământ cu probleme şi realizate construcţii noi, până acum fiind alocaţi pentru aceste acţiuni şase miliarde de lei.

Am investit 6 miliarde de lei anul acesta, am dat bani pentru reabilitarea de unități școlare și construcţii de școli noi”, a precizat el.

Întrebat ce le-ar spune părinţilor cu copii care învaţă în şcoli neutorizate, ministrul i-a sfătuit „să nu-și ducă pe copii în şcolile respective”.

„Sper să nu se întâmple evenimente când începe anul școlar”, a mai spus el.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în septembrie anul trecut, 4.221 de şcoli n-au avut avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi nici autorizaţii de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Astăzi, cu mai puţin de o lună până la începerea unui nou an şcolar, problemele au fost rezolvate în mai puţin de jumătate dintre clădiri. Astfel, peste 2.600 de unităţi nu îndeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Şi, pentru că nu există timp, bani şi, în multe cazuri, nici interes pentru remedierea problemelor, vor funcţiona aşa în viitorul an şcolar.

Deşi sunt periculoase pentru securitatea dascălilor şi a elevilor, legea nu permite sistarea activităţii în clădirile şcolare neautorizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri