O companie privată din Sibiu a făcut cea mai mare investiție într-o universitate de stat din România

Data publicării:
elevi-2

800 de ingineri ies, în fiecare an, din amfiteatrele Universităţii din Sibiu. Nu destui, susțin reprezentanții companiilor din zonă, care se plâng că în ultimii ani, au tot cautat forță de muncă în județele limitrofe.

Nevoile pieței și cerințele pieței în industria noastră, industria auto, sunt tot mai ridicate. Din acest motiv avem nevoie să ne adaptăm și să pregătim noii profesioniști”, spune Sami Krimi, general manager.

Ca să-și asigure forță de muncă suficientă şi bine pregătite, compania investeşte 180.000 de euro în facultățile de Inginerie și la Științe Economice. Banii vor fi folosiţi la modernizarea laboratoarelor, astfel încât Universitatea să poată pretinde Ministerului Educaţiei să suplimenteze numărul de locuri finnaţate de la buget în următorii ani.

În primul rând, ca să suplimentezi locurile, trebuie să ai o bază materială”, spune Ioan Bondrea, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Universitarii din Sibiu ştiu că numărul de ingineri pe care îi pregătesc e prea mic faţă de nevoile de pe piaţa muncii.

Din păcate, nu ajungem să satisfacem cererea pe anumite zone. De exemplu, pe Calculatoare și Tehnologia Informației, pe zona de Electronică Aplicată. Acest parteneriat este foarte important pentru noi, pentru că ne ajută să ne dezvoltăm baza materială. Lucru la care, din păcate, Ministerul Educației - și revin aici - se gândește mai puțin”, afirmă Liviu Roșca, decan Inginerie.

Compania care vrea să sponsorizeze universitatea de stat plănuieşte să angajeze anual 550 de oameni noi. Printre ei ar urma să se numere mulţi dintre studenţii de azi.

- Am fost pe vară, ca să facem practică. Și, după, avem șansa să rămânem, dacă vrem, la part time, la 4 ore. Și eu am vrut și am rămas.

- E o oportunitate foarte mare pentru noi, că se caută foarte mult pe zona de electronică și nu mă gândesc să plec

- Eu nu sunt din Sibiu, am venit special pentru asta.

Compania, considerată a fi cel mai mare angajator din oraș, a creat, în ultimii doi ani, peste 1.500 de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri