O sală de sport care a costat 2 milioane de lei, reparată cu bani de trei ori mai mulți

Data actualizării: Data publicării:
sala-sport-probleme-cluj-napoca

O sală de sport proiectată greșit pentru un liceu de la Cluj-Napoca costă două milioane de lei la construcție și șase milioane la reparații. O grindă din tavan s-a deplasat și pune în pericol elevii, de aceea liceeni nu mai fac ore de sport acolo. Primăria încearcă să convingă firma vinovată să repare ce a greșit, dar aceasta refuză.

Construită ca să fie cea mai mare și modernă din oraș, sala de sport de la Cluj-Napoca a devenit un pericol pentru elevi. Plafonul este sprijinit acum de o pădure de stâlpi de susținere.

Problemele au apărut încă de la început. Grinzile au cedat imediat după inaugurarea din 2014, iar situația s-a agaravat anul trecut când școala a interzis intrarea liceenilor de la Colegiul Național „George Coșbuc”.

Firma constructoare a dat un răspuns neașteptat la cererea primăriei.

Virgil Poruțiu, director tehnic în Primăria Cluj-Napoca: „Le-am solicitat să repare sala de sport și au refuzat, în scris. (Reporter: Îi veți da în judecată?) Da.”

Reparațiile se anunță acum de trei ori mai scumpe decât construcția. Trebuie montate grinzi metalice, iar spargerea tavanului generează costuri suplimentare pentru refacerea instalației electrice, spun reprezentanții primăriei.

Virgil Poruțiu, director tehnic în Primăria Cluj-Napoca: „În jur de 6 milioane de lei, bani din bugetul local, urmând să recuperăm sumele cheltuite.”

Cu banii cheltuiți pentru reparația unei singure săli de sport primăria putea ridica mai multe, pentru că la Cluj-Napoca sunt o mulțime de școli care nu au.

Valentin Cuibus, inspector general școlar: „Sunt 11 unități care nu au practic săli de sport corespunzătoare, că e vorba de școli generale, de licee.”

Până acum, reprezentanții firmei care a construit sala de sport nu au putut fi contactați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri