„O șansă pentru Educație”. Se caută elevi pentru burse

Data publicării:
elevi

Elevii din mediul rural cu performanţe la învăţătură au şansa de a studia în Bucureşti, datorită burselor acordate de Liceul Teoretic Naţional. În fiecare an, doi elevi din ţară pot câştiga burse până la terminarea liceului. Primele au fost date în septembrie anul trecut - le-au primit Carmen şi Tudor, doi copii veniţi din Tulcea şi din Gorj, a căror viaţă s-a schimbat complet. Programului „O şansă pentru Educaţie” se desfăşoară în parteneriat cu Digi24.

Carmen Tudorache a câştigat o bursă de studiu în septembrie anul trecut. Nu avea nici 14 ani împliniţi când a plecat de acasă - din comuna Jurilovca din Tulcea - pentru a veni în Bucureşti la studii. Este în clasa a opta, iar chimia este materia ei preferată. E chiar olimpică la această disciplină.

„Această şansă e una la un miliard şi e excelentă. Mă ajută să progresez imens. Adică, în clasa a opta am ajuns să ştiu chimie cu un an înainte, ceea ce o să mă ajute mai încolo ca să ştiu mai multe”, spune Carmen Tudorache, elev Liceul Teoretic Naţional Bucureşti.

S-a adaptat repede la viaţa dintr-un oraş mare, dar acasă părinţii sunt încă plini de griji. O sună zilnic să afle dacă e bine.

E o formulă pe care nu o înţelege multă lume, dar Tudor Peişanu ştie exact ce trebuie să facă atunci când e vorba de matematică. Este materia care l-a adus în Bucureşti, tocmai din comuna gorjeană Brăneşti. Este abia în clasa a şaptea, dar cum este as în cifre, ia parte şi la orele de matematică de la clasele de liceu. Săptămâna viitoare va participa la olimpiada naţională care va avea loc la Timişoara.

„Asta este o şansă foarte mare de a-mi împlini visurile. Aş vrea să devin matematician, să plec în străinătate să studiez şi să lucrez în cercetare”, spune Tudor Peişanu, elev Liceul Teoretic Naţional.

„Sunt ca nişte bureţi. Absorb tot, de peste tot. Pe unde merg câte ceva, câte ceva să ştie, să afle din ce în ce mai mult. Sunt foarte dedicaţi şi lucrul acesta nu face decât să ne bucure”, afirmă Iulian Vlăduţ, profesor de matematică Liceul Teoretic Naţional Bucureşti.

Atât Carmen, cât şi Tudor au fost primii elevi din ţară care au primit burse până la terminarea liceului. Se caută acum alţi elevi pentru noi burse.

„Peste tot în ţară, în special în mediul rural, sunt copii cu calităţi deosebite care trebuiesc puşi în valoare”, afirmă Silvia Moraru, director Liceul Teoretic Naţional Bucureşti.

Proiectul „O şansă la educaţie", desfăşurat în parteneriat cu Digi24, le oferă elevilor foarte buni la învăţătură de la sate burse care acoperă complet costurile studiilor şi rechizitelor, dar şi cazarea şi masa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri