Olimpicii au adus acasă tezaurul din Rusia: 12 medalii

Data publicării:
medalie aur olimpic

12 liceeni cu minți sclipitoare au venit acasă cu tezaurul din Rusia: 12 medalii de aur şi de argint au luat la olimpiada internaţională de matematică, fizică, chimie şi informatică de la Iakuț, în Siberia. Acasă, i-a aşteptat răsplata: au primit aplauze chiar de la aeroport.

Elevii noştri nu au stat degeaba nouă nouă zile în Rusia. România a fost fruntaşă la Olimpiada Internaţională la toate materiile: matematică, informatică, fizică şi chimie.

Spun că a fost ușor, dar liceenii noştri care au fost vedete la Olimpiada din Rusia au înfruntat 200 de elevi din 24 de ţări. Isteţi şi prietenoşi, au devenit repede şi foarte populari.

„Mi-am făcut doi prieteni, unul era din Nepal şi cred că vom ţine legătura. Diferenţele culturale erau clare, dar totuşi aveam multe puncte în comun”, spune unul dintre tineri.

Mândri de ei, părinţii şi profesorii i-au așteptat la aeroport și i-au aplaudat pe olimpicii de aur până nu şi-au mai simţit palmele.

„E o primă etapă în maturizarea lor, mă aşteptam să iasă copii mai maturi şi au ieşit”, apune Diana Gârban, părinte.

„Știam că avem copii foarte bine pregătiţi. S-au descurcat mai mult decât onorabil şi au reprezentat ţara cu multă onoare”, spune profesorul Flavius Boian, team leader.

După ce îşi agaţă în cui noile medalii preţioase, olimpicii nu au multă vacanţă. În septembrie îi aşteaptă alt concurs internaţional la Praga.

Cu 2 premii I absolute, 7 medalii de aur și 5 medalii de argint echipa României la Olimpiada Internațională de Matematică, Fizică, Chimie și Informatică TUYMAADA 2018 s-a clasat pe locului 1. 

INFORMATICĂ:

Medalie de aur: Mușat Tiberiu; Dicu Emanuel

Medalie de argint: Tinca Matei

FIZICĂ:

Medalie de aur: Chiosa Ionel; Iosif Theo

Medalie de argint: Vasile Mihai

MATEMATICĂ:

Medalie de aur: Tran Bach Nguyen

Medalie de argint: Cardaș Tudor; Gîrban Alexandru

CHIMIE:

Medalie de aur: Florescu Ciobotaru Ana; Constantinescu Miruna Maria

Medalie de argint: Belciu Maria.

Team-leaderi: Flavius Boian și Marian Viorel Anghel

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri