Iohannis, reacție la acuzațiile de plagiat la adresa Codruței Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, declaratii_presidency.ro_noiembrie 2015 (3)

Dacă o persoană publică a plagiat, acea persoană trebuie să plece din funcţie. Aceasta este poziţia preşedintelui K. Iohannis privind acuzaţiile de plagiat în cazul persoanelor publice. Preşedintele a răspuns astfel unei întrebări legate de acuzațiile de plagiat la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Reporter: Astăzi Universitatea de Vest a anunţat că mai are nevoie de ceva informaţii legate de aşa-zisul plagiat în cazul doamnei Kovesi. În cazul în care se va dovedi acest plagiat cum veţi reacţiona, care va fi poziţia dumneavoastră?

Klaus Iohannis: Asta trebuie lămurită de specialişti. Ce se va întâmpla - am zis asta şi azi - dacă o persoană publică a plagiat trebuie să depăşim situaţia şi persoana trebuie să plece din funcție. Dacă un profesor universitar a plagiat, el trebuie să plece. Nu vreau să personalizăm discuţia. Cine a plagiat pleacă. Este o formă de hoţie, dacă vrem să construim o societate mai bună. Trebuie să fim foarte intransigenţi. Persoana care a fost acuzată pe nedrept să beneficieze de refacerea bunului renume în cel mai scurt timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri