Românul premiat cu aur la un concurs Microsoft: Mă gândesc să plec în străinătate şi să învăţ acolo

Data publicării:
tiberiu danciu

Un elev de clasa a 11-a din Bucureşti a câştigat medalia de aur la una dintre cele mai mari competiţii internaţionale de IT. Îl cheamă Tiberiu Danciu și a împlinit 18 ani în drum spre America, unde a obținut locul I și titlul de campion mondial la Campionatul Microsoft Office Specialist.

Tibi e într-a 11-a la Colegiul „Grigore Moisil” din Bucureşti. A împlinit 18 ani în drum spre America, unde şi-a făcut cel mai grozav cadou de majorat: a luat aurul la Campionatul Mondial de IT organizat de una dintre cele mai mari companii din lume: Microsoft.

„Chiar mă aşteptam să fac ceva, să ies pe locul 3, 2 poate...wow. Dar, la premiere, efectiv când am văzut că locul 3 nu sunt eu, locul 2 nu sunt eu, am zis că locul 1 nu sunt eu. M-am aşezat frumos în scaun. Nici nu mai ştiu cine a fost lângă mine, cred că un băiat din Mexic. Am zic că na, n-am cum să fiu eu...şi chiar am fost eu”, spune Tiberiu Danciu, campion modial MOS.

În finală, Tibi a concurat cu 156 de tineri din 49 de ţări. A rezolvat totul cu o viteză uluitoare: după 20 minute, a ieşit din sală. Terminase pe nerăsuflatelea.

„Mă gândesc, în principiu, să plec în străinătate şi să învăţ acolo. Pentru că oricât de bune ar fi facultăţile din România, parcă în străinătate e un mediu care permite o învăţare mai bună. Şi, pe urmă, mă gândesc să mă întorc în ţară şi să aduc contribuţia mea”, spune Tiberiu Danciu, campion modial MOS.

Tibi a ajuns la campionatul IT-iştilor pentru că studiază la o şcoală cu certificat Certiport. Asta înseamnă, practic, paşaport fără nicio restricţie în lumea digitală.

Dacă se certifică pe competenţele tip IC3, atunci li se echivalează examenul de bacalaurat pe competenţe digitale, pentru a obţine certificări pe alte aplicaţii cum ar fi Microsoft Office, Adobe, Autodesk, pot să dea aceste examene”, spune Sandra Foamete, PR Certipro .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri