Școli îngropate în zăpadă. Cursuri suspendate în unități de învățământ din Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
zapada MM

Pentru peste 600 de copii din Maramureş, vacanţa de iarnă s-a prelungit. A nins mult în zona de munte a judeţului şi, în unele locuri, drumurile sunt blocate de zăpadă. Conducerile a patru şcoli au cerut suspendarea cursurilor, până când primăriile vor găsi o soluţie ca să-i aducă pe elevi la cursuri. Astăzi, Primăria Baia Mare a decis să suspende cursurile în întreg oraşul, joi şi vineri.

Pe copii nu i-a deranjat deloc să afle că, după trei săptămâni de vacanţă, mai stau acasă pentru câteva zile. În timp ce ei s-au jucat, adulţii au avut mult de muncă. Nu doar drumurile au fost acoperite de zăpadă, ci şi clădirile şcolilor.

"A nins foarte mult. După cum se vede, înălțimea zăpezii mă depășește și pe mine", spune Adriana Botiş, profesoară. "Este greu! Din câte am înțeles, multe autobuze sunt blocate. Circulația (...) în aproape toate orașele este la fel. Ajung foarte greu copiii la școală."

"Din cauza condițiilor meteorologie nefavorabile s-au suspendat cursurile, ca urmare a cererii venite din patru unități școlare. În total, vorbim de aproximativ 650 de copii din judeţul Maramureş", a precizat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al IȘJ Maramureș.

În trei dintre şcoli, cursurile se reiau astăzi. În cea de a patra, elevii vor reveni în clase abia săptămâna viitoare.

În schimb, Primăria Baia Mare a suspendat cursurile în întreg oraşul joi şi vineri.

Reporter/Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri