Se redeschid şcolile, după o săptămână în plus de vacanță

Data publicării:
scoala

Elevii din Bucureşti şi mai multe județe se întorc astăzi la ore, după ce şcolile şi grădiniţele au fost închise timp de o săptămână din cauza ninsorilor şi a gerului. Cursurile încep la ora 9:00. Orele pierdute urmează să fie recuperate până la finalul anului şcolar, dar sub formă de ore de evaluare, nu de predare. Mâine se anunţă din nou ninsori.

Reluarea cursurilor semestrului întâi a fost amânată cu o săptămână din cauza viscolului şi a gerului, inspectoratele şcolare din Bucureşti şi din mai multe judeţe stabilind, împreună cu autorităţile locale, să amânare până astăzi revenirea la şcoală a elevilor. 

În 9 ianuarie, când elevii trebuiau să revină la şcoală după vacanţa pentru sărbătorile de iarnă, cursurile au fost suspendate total în Bucureşti şi 21 de judeţe, iar parţial în alte şapte judeţe.

Şcolile au rămas închise şi marţi 10 ianuarie, în Bucureşti şi 22 de judeţe, iar cursurile au fost suspendate parţial în alte nouă judeţe.

Miercuri, nu au mers la şcoală elevii nici preşcolarii din Bucureşti şi 13 judeţe, iar joi cursurile au fost suspendate total în Bucureşti şi 11 judeţe şi parţial în alte 11 judeţe.

Vineri mai erau suspendate total cursurile în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Brăila, Giurgiu, Maramureş, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Constanţa şi Ialomiţa, iar parţial la şcoli şi grădiniţe din judeţele Galaţi, Iaşi, Caraş-Severin, Alba, Olt, Alba şi Satu Mare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în prezent nu mai sunt motive pentru prelungirea suspendării cursurilor, dar dacă vor fi din nou condiţii meteorologice nefavorabile, s-ar putea lua din nou decizia suspendării cursurilor sau, eventual, a începerii cursurilor cu o oră mai târziu, de la 09.00, dar o astfel de hotărâre va fi luată după o consultare cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

În Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării va ninge din nou, începând din noaptea de duminică spre luni, vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi se vor înregistra temperaturi minime şi maxime negative, informează News.ro.

Marţi va continua să ningă, local, în sudul şi sud-estul ţării, vântul va avea intensificări cu viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei şi al Banatului, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi între -7 şi -3 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade. Începând de miercuri, aria precipitaţiilor va fi mai restrânsă şi va continua să ningă doar local în sudul ţării, a declarat, pentru News.ro, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, la şcolile şi grădiniţele care au fost închise din cauza vremii, se va face la sfârşitul anului şcolar, fiind vorba de ore de evaluare, şi nu de predare, a declarat, pentru News.ro, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Liviu Pop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri