Simulare BAC 2019. Ce părere au elevii de subiectele de la limba și literatura română

Data publicării:
elevi simulare

Romanul interbelic le-a dat bătăi de cap liceenilor din clasa a XII-a de la profilul real, care au susținut luni simularea examenului de Bacalaureat la limba și literatura română. Nici elevii din clasa a XI-a nu s-au descurcat mai bine. Au avut de caracterizat un personaj principal dintr-o comedie studiată.

Relativ ușor până la subiectul 3. (Și la subiectul 3?) N-am învățat. N-am știut, n-am scris”, spune un licean.

Cei mai mulţi dintre elevii de clasa a XII-a, care au dat simularea la limba și literatura română, nu par deloc îngrijorați că n-au excelat la examenul simulat. Asta chiar dacă până la examenul propriu-zis au rămas mai puţin de 3 luni.

„Încă nu sunt pregătit pentru Bacalaureat, subiectul 3 cu compunerile e destul de complex și mai am de învățat pentru el”, mărturisește un tânăr.

Ar fi putut să pară primul subiect totuși un pic mai dificil pentru unii. Mie mi s-a părut destul de ok. (Te simți pregătită pentru examenul propriu-zis? ) Nu, dar la simulare a fost bine”, spune o adolescentă.

Unii dintre elevi au luat simularea la Limba și literatura română mai mult în glumă.

N-am învățat, adică nah, a XI-a, mai greu, dar am scris. Caracterizarea unui personaj principal dintr-o comedie. Zoe Trahanache. Cam din 400 de cuvinte, dacă am scris 200, e bine”, spune un tânăr.

Subiectul 3 n-am scris, am scris doar subiectul 1 și 2, pe aia m-am axat pentru că voiam să văd cât de bine mă pricep la cele 2”, afirmă un elev.

Calendarul simulărilor continuă marţi cu proba scrisă la limba și literatura maternă, miercuri - matematică sau istorie și ultimul examen, joi, cel la alegere a profilului, însă aceasta doar pentru cei de clasa a XII-a. Rezultatele simulărilor vor fi afișate în 29 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri