Situație revoltătoare. Elevi certați după ce s-au plâns de lipsa căldurii în școală

Data actualizării: Data publicării:
scoala elevi fuga hol 170911_AN_SCOLAR_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Situaţie revoltătoare la o şcoală din Craiova. Administratorul unităţii de învăţământ a fost înregistrat în timp ce ţipă la elevii de clasa a VII-A și îi jigneste. Îi trimite acasă dacă nu le convine că în clasă este frig. Elevii voiau să se mute în altă sală de curs, pentru că în a lor temperatura era foarte mică. Cu vocea ridicată, administratora le reproşează copiilor că au stricat mobilierul şi au făcut mizerie, aşa că nu merită condiţii mai bune în altă clasă. Totul s-a întâmplat în prezenţa unei profesoare care ținea ora atunci. Iată înregistrarea momentului:

- Alţi copii care sunt la ţară şi trăiesc cu sobe şi cu foc şi cu fum învaţă, iar voi...zero! Ce căutaţi să vă mutaţi în altă clasă?
- Păi, doamnă, dacă aici e frig.
- Du-te la mă-ta acasă!  Chiar nu vă e ruşine! Să vă crească pretențiile într-o nesimțire, în condițiile în care voi nu păstrați nimic?

Aşa li se adresează administratorul şcolii numărul 36 din Craiova elevilor care s-au plâns că în sala de clasă e prea frig pentru cursuri.

Conducerea şcolii nr. 36 din Craiova, acolo unde s-a întâmplat incidentul, spune că regretă comportamentul şi vocabularul administratoarei şi că a declanşat o anchetă.  „Regret comportamentul și vocabularul dumneaei. Am stat de vorbă dimineață, a recunoscut că nu a fost deontologic, dar copiii din clasa respectiva mai creează probleme în privința întreținerii mobilierului, a curățeniei în clasă și, din păcate, și-a ieșit puțin din fire”, a declarat  Verginica Roșca, managerul școlii gimnaziale „Gheorghe Bibescu” pentru Gazeta de Sud .

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, spune că administratorul școlii dă dovadă de lipsă de bun-simț. „Dialogul e halucinant, greu de înțeles. Vorbim de un dialog cu niște copii de 12, 13 ani. Pentru mine la fel de grav e și felul în care doamna director, în urmă unei intervenții telefonice, a reacționat și a încercat să găsească niște cirscumstanțe atenuante, ceea ce nu e cazul. Vorbim de o culpă comună, inclusiv doamna e de vină că nu a reușit să asigure confortul termic într-o sală de clasă, în condițiile în care în ultimul timp vorbim de viroze, de gripă”, a declarat la Digi24 Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți.
La rândul său, Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj, a declarat la Digi24 că a discutat cu conducerea școlii și că Inspectoratul Școlar Județean va demara o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat și pentru a vedea și starea unității de învățământ.  „Am ținut legătura cu unitatea de învățământ pentru a ne asigura că elevii vor începe activitatea în condiții foarte bune de căldură. Nu a fost nicio problemă la începutul săptămânii. Așteptăm rezultatul anchetei. Vă vom comunica rezultatele”, a declarat Nicoleta Lițoiu. Ea a mai spus că administratorul școlii e un angajat cu experiență și că din câte știe, școala nu are probleme cu livrarea de agent termic.
Până acum, nu s-a pus problema ca administratorul şcolii să fie suspendat până la finalizarea verificărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri