VIDEO. Liceenii, militari pentru o zi

Data publicării:
scorpionii galbeni

Militarii de la Scorpionii Galbeni au primit printre ei pe câțiva elevi din Timișoara pe care i-au învățat nu doar salutul militar, ci și cum se folosesc câteva arme din dotare.

Scorpionii Galbeni i-au învățat pe adolescenți că armata înseamnă, în primul rând, disciplină și condiție fizică. Echipamentul militarilor poate cântări chiar şi 50 de kilograme.

Elevă: "Îi fain, de mică îmi place. Și tati o făcut armata."

Elev: "Destul de grea dar m-aș putea obișnui cu asta. Am o pasiune față de armată și aș vrea să urmez o carieră militară."

Roxana Sobol, sergent major al Batalionului Infanterie "Mircea": „Cariera militară trebuie să îți placă. Dacă aș avea un copil, clar l-aș sfătui să vină în armată. În teatrul de operații e o experiență, o experiență deosebită."

Militarii vor repeta misiunea şi în alte oraşe, în perioada următoare.

Laurențiu Cristian Andrușco, ofiţerul de relații publice "Scorpionii Galbeni": "Face parte din proiectul Armata României în școli. Este un proiect care este premergător aniversării Zilei Armatei României."

Scorpionii galbeni au participat la misiuni de menţinere a păcii în mai multe teatre de operaţii, printre care Irak, Afganistan şi Kosovo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri