Elevi ajunși la spital după dezinfecție. Vlad Voiculescu: „Cred că Dumnezeu sau norocul ne-au păzit până azi” de mai multe incidente

Data actualizării: Data publicării:
Vlad Voiculescu la Digi24 vorbeste despre finantarea bisericii din bani publici
Vlad Voiculescu Foto: captură Digi24

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, în prezent candidatul PLUS la Primăria Capitalei, a vorbit despre incidentele petrecute în două școli din România, în Arad și București, când mai mulți elevi au ajuns la spital din cauza substanțelor de dezinsecție sau dezinfecție folosite.

Sunt o mulțime de astfel de exemple. Cred că Dumnezeu sau norocul ne-au păzit până azi de mai multe astfel de lucruri. E vorba de capacitatea administrativă, capacitatea oamenilor din diferite instituții și dorința instituțiilor de a-și face treaba. Sunt multe lucruri care nu sunt controlate”, a spus Vlad Voiculescu la Digi24.

El a dat exemplu o substanță care a ajuns pe străzile Bucureștiului și din cauza căreia s-ar fi produs accidente.

Acum o lună și jumătate, pe multe din străzile principale din București era aruncată o licoare, un maglavais pe care nimeni nu-l controla, despre care Poliția Capitalei se pare că nu știa nimic și totuși companiile aruncau asta pe stradă. Într-o singură zi, în drum spre casă am văzut trei accidente. Sunt o mulțime de lucruri pe care autoritățile nu le fac așa cum se cuvine. Lucrurile astea duc la poluare, duc la accidente groaznice, cum sunt cele din școli, la infecți nosocomiale”, a spus Voiculescu.

Este o amestecătură de lipsă de profesionalism, uneori corupție, de cele mai multe ori oarece interese comerciale într-un loc sau altul”, a continuat el.

Voiculescu a mai spus că firmele care s-au ocupat cu dezinsecția și dezinfecția în școli au fost contractate de „primării care nu și-au făcut treaba”.

El a precizat că sarcinile acestor companii ar fi trebuit precizate clar în contracte, instituțiile ar fi trebuit să monitorizeze execuția contractelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri