10 ani cu Brâncuşi, prin Europa

Data publicării:
brancusi_crop

O expoziţie dedicată lui Constantin Brâncuşi va călători, timp de zece ani, prin toată Europa. Scopul e de a reaminti rolul artistului român în sculptura şi în arta modernă. Expoziţia este acum la Târgu Jiu.

Expoziţia dedicată lui Brâncuşi a început drumul prin Europa în urmă cu o jumătate de an. Punctul de plecare a fost Constanţa.

Carla Tănasie, reporter Digi24: „Expoziţia a fost prezentată până acum publicului din Turcia, Grecia şi Bulgaria. În România a fost deja în 6 oraşe. Toate aceste lucrări pe care le vedeţi sunt viziuni ale diferiţilor artişti despre personalitatea şi opera lui Constantin Brâncuşi.”

Dorina Cioplea, reprezentanta Muzeului Judeţean Gorj: „Sunt 200 de artişti implicaţi în acest moment, dar partea frumoasă şi interesantă este că pe lângă faptul că organizatorii îl duc pe Brâncuşi mai departe în diferite ţări şi în diferite oraşe, invită şi artiştii din respectivele oraşe să participe cu lucrări la această expoziţie.”

Organizatorii au ales un mod neobişnuit de a prezenta publicului cele două sute de lucrări.

Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu: „Brâncuşi este o personalitate care te provoacă la astfel de lucruri inedite, nonconformiste. Este un lucru minunat că avem o astfel de expoziţie aici.”

E interesant şi cred că e important ca oamenii să ştie cât mai mult despre ce înseamnă Brâncuşi pentru România”, spune unul dintre vizitatorii expoziţiei.

De la Târgu Jiu, expoziţia va ajunge la Bruxelles, iar periplul prin Europa va continua în următorii zece ani. Proiectul aparţine UNESCO şi Ministerului Culturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri