FOTO&VIDEO. A născut în șenilata rămasă înzăpezită

Data actualizării: Data publicării:
isu copil senilata crop
Foto: ISU Constanța

O tânără de 21 de ani din judeţul Constanţa a născut, vineri noapte, într-o şenilată rămasă blocată în zăpadă, femeia fiind asistată de doi paramedici SMURD.

Foto: ISU Constanța
Foto: ISU Constanța

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, şenilata Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa a fost trimisă, vineri seară, în localitatea Adamclisi pentru a prelua o femeie de 21 de ani, care urma să nască.

Ulterior, şenilata s-a deplasat în satul Lespezi, de unde a luat o altă tânără, de 18 ani, de asemenea însărcinată, cele două femei urmând să fie transportate la centrul medical de la Băneasa.

Cu şase kilometri înainte de a ajunge la Băneasa, şenilata a rămas blocată în zăpadă, iar femeia de 21 de ani a fost nevoită să nască în utilaj, ea fiind asistată de doi paramedici SMURD, care o însoţeau. Copilul, un băiat, s-a născut la ora 00:35, cei doi paramedici fiind coordonaţi prin telefon de un medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Telefonic, medicul le-a spus pas cu pas membrilor echipajului SMURD ce au de făcut, cum să lege cordonul ombilical şi cum să îngrijească copilul în primele lui momente de viaţă. S-a interesat şi dacă gravida luase cu ea, pe drumul spre spital, scutece. Răspunsul paramedicului este cel puţin neaşteptat: tânăra avea o cristelniţă, pentru botez! "L-am scăpat direct în cristelniţă", spune, pe ton de glumă, paramedicul care tocmai moşise copilul care va purta numele Ionuţ Andrei.

Două ambulanţe însoţite de o freză şi de o volă au plecat spre locul unde a rămas blocată şenilata, pentru a-i prelua pe mamă, nou-născut şi tânara de 18 ani şi a-i duce la centrul de la Băneasa. 

Citiți și:  Prima zi de iarnă: drumuri blocate şi o naştere asistată de primar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri