Accident cu 4 morți și 26 de răniți. Autocarul avea oficial 24 de locuri, dar 29 de scaune

Data publicării:
accident persani

Nu e singura neregulă constatată la locul accidentului. Poliţiştii au verificat lista de parcurs a maşinii. Acolo scria că în maşină au urcat doar 24 de pasageri.

Nu se știe sigur nici câți oameni erau în autocar în momentul accidentului. Ministerul de Interne spune că este vorba despre 30 de persoane, în timp ce Ministerul Sănătății vorbea despre 31.

Pe de altă parte, la sediul firmei de transport care îi ducea pe elevii din Iaşi la festivalul din Arad sunt controale ale Poliţiei.

Autocarul avea revizia tehnică trecută cu brio în aprilie anul acesta. Totuşi, martorii au spus că au văzut mult fum negru, în spatele autocarului, chiar înainte de accident. Expertiza maşinii va lămuri exact dacă a fost sau nu o defecţiune tehnică.

În paralel, o echipă de anchetatori a mers şi la Palatul Copiilor din Iaşi, acolo unde erau înscrişi copiii implicaţi în accident.

Autocarul transporta un grup de copii din Iaşi către Arad, unde elevii urmau să reprezinte Iaşiul la Festivalul Internaţional de Folclor. Înainte de ora 11 au oprit pe Dealul Perşani. Au luat masa la popasul din zonă, apoi şi-au continuat drumul. La poalele dealului, maşina s-a izbit violent de parapetul care desparte benzile de mers.

Supravieţuitorii povestesc că şoferul a încercat zadarnic să încetinească vehiculul scăpat de sub control. Martorii spun că au văzut fum mult ieşind de la roţile maşinii.

La ora 12 şi 36 de minute, un apel la 112 a anunţat un accident grav, cu multiple victime. Şoferul aflat la volanul maşinii, rezerva sa, dirijorul ansamblului folcloric şi unul dintre copii au murit pe loc. Ceilalţi 26 de răniţi au fost transportaţi către patru spitale din Braşov. Cazurile cele mai grave au ajuns la Spitalul Judetean de Urgență Brașov. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri