FOTO. Accident grav cu un microbuz: 3 morți și 15 răniți

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20161119-WA0000

Un accident grav, soldat cu trei morți și 15 rănți, în care a fost implicat un microbuz și un autoturism s-a produs sâmbătă dimineața pe DN2, în apropiere de localitatea Șindrilița. Accidentul s-a produs cu puțin timp înainte de ora 8:00, în condiții de vizibilitate redusă, în zonă fiind ceață. Poliția spune că la originea evenimentului s-a aflat o depășire neregulamentară efectuată de șoferul autoturismului.

IMG-20161119-WA0000

ACTUALIZARE 13:00 O depăşire neregulamentară făcută pe ceaţă a provocat accidentul cumplit pe Drumul Naţional 2, în apropiere de Bucureşti. Trei oameni au murit şi 15 au fost răniţi. Şoferul imprudent a plătit cu viaţa greşeala, dar a făcut şi victime colaterale: a intrat într-un microbuz cu 17 pasageri.

Anchetatorii spun că, la prima evaluare, șoferul dubiței gonea cu 120 de kilometri pe oră, în loc de 50, cât trebuia să aibă pe o şosea cu ceaţă.

ACTUALIZARE 12:00  Poliţiştii spun că microbuzul făcea regulat cursa Bucureşti-Buzău. Actele verificate până acum arată că firma de transport respecta toate condiţiile impuse de lege. Numărul de pasageri nu era peste cel prevăzut, adică 19 locuri. Martorii spun că celălalt şofer, de 27 de ani, care conducea o dubiţă, a făcut o depăşire riscantă. Nu a fost singura.

„Cel din faţă a depăşit. Autocarul venea dinspre Bucureşti spre Buzău. S-au lovit frontal. (A depăşit fără să aibă o vizibilitate bună?) Da, da. (Circula cu viteză?) Nu pot să îmi dau eu seama, dar vă daţi seama că circula cu viteză”, a povestit un alt șofer.

„Ce am văzut după m-a îngrozit, efectiv, deci n-am crezut că am să asist pe viu la așa o scenă”, a declarat un altul.

Cauza posibilă a accentului este neadaptarea vitezei în condiţiile unui carosabil umed şi ceaţă densă. Pătrunderea pe sensul opus de circulaţie şi impact frontal cu microbuzul care mergea dinspre Bucureşti spre Buzău”, a explicat Popa Sorin, șeful biroului accidente rutiere.

Caroseriile celor două maşini vor fi expertizate de specialişti pentru a fi stabilită starea tehnică.

În paralel, a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat pentru accident.

Șoferul dubiței, care ar fi făcut depășirea riscantă, se numără printre cele trei persoane care au decedat.


 

ACTUALIZARE 10:00 Două femei și un bărbat și-au pierdut viața în accident. Femeile erau pasagere în microbuz, bărbatul era șoferul autoturismului.  Alte 15 persoane au fost rănite.

Cele 15 persoane rănite au fost transportate către Spitalul Floreasca, Spitalul Pantelimon, Spitalul Elias și Spitalul Sf. Ioan.

În total, 15 ambulanțe au intervenit la acest accident, a precizat reprezentantul ISU București-Ilfov.

ACTUALIZARE 9:35 La această oră, circulația este blocată între localitățile Afumați și Urziceni. S-a format o coadă de mașini de cel puțin un kilometru, deși polițiștii au oprit circulația cu 5 kilometri înainte de locul accidentului și au deviat-o pe un drum secundar.

Iată imagini surprinse la 500 de metri de locul accidentului: 

DN2, care asigură ieșirea către șoselele din Moldova, este unul dintre cele mai periculoase drumuri naționale din România.

Centrul Infotrafic anunțase cu o oră înainte de accident că în zonă este ceață.

ACTUALIZARE 9:15. Pilotul Titi Aur spune că de vină pentru acest gen de accidente este mentalitatea șoferilor profesioniști din România, dar și lipsa unor cursuri periodice de conducere preventivă și protecția muncii. Nu în ultimul rând, în România multe mijloace de transport în comun au o stare precară, sunt improvizate din vehicule de marfă, iar la nivelul Ministerului Transporturilor nici măcar nu s-a ridicat problema obligativității dotării vehiculelor de transport în comun cu centuri de siguranță.

Citiți AICI comentariul complet al pilotului Titi Aur, la Digi24.

ACTUALIZARE 9:13 Microbuzul făcea cursa București-Focșani. Potrivit News.ro, două dintre persoanele decedate sunt din microbuz, iar una din celălalt vehicul implicat în accident.

ACTUALIZARE 9:10 Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București, anunță la Digi24 un bilanț, încă provizoriu, de trei morți și 19 răniți. La o primă examinare a persoanelor rănite la fața locului, nu par să fie victime grav rănite, toate persoanele evaluate erau conștiente, a spus Bogdan Oprița.

În accident au fost implicate două microbuze, unul dintre ele s-a răsturnat, a precizat Bogdan Oprița.

ACTUALIZARE 9:00 O persoană care rămăsese încarcerată a fost scoasă dintre fiarele contorsionate și este transportată la spital.

ACTUALIZARE 8:50 Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că a fost evaluată starea a 14 persoane și niciuna dintre aceste persoane evaluate nu prezintă răni de natură să pună viața în pericol.


Cel mai probabil, microbuzul făcea o cursă regulată din București și trecea prin localitatea Șindrilița. 

IMG-20161119-WA0004

La fața locului au fost trimise patru ambulanțe SMURD, patru ambulanțe de la serviciul de ambulanțe București-Ilfov, dar și o mașină specială pentru transport victime multiple.

IMG-20161119-WA0005

Circulația în zona este restricționată.

O parte dintre victime vor fi aduse la spitalul Floreasca din Capitală, altele vor fi transportate la Urziceni.

Elicopterul SMURD nu se poate ridica din cauza ceții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri