Accident grav în Buzău: Un jandarm a murit

Data publicării:
accident buzau

Un jandarm din judeţul Buzău a murit, luni seară, într-un accident rutier pe care chiar el l-a provocat. Maşina sa a fost strivită între un TIR şi o cisternă cu motorină, după ce a ratat o depăşire. Circulaţia rutieră a fost blocată pe Drumul Naţional 1B şi a existat pericol de incendiu, după ce din vehiculele implicate s-a scurs combustibil.

Aflat la volanul maşinii sale, şeful postului de jandarmi din Sărata Monteoru a intrat într-o depăşire riscantă, în zona localităţii Lipia din judeţul Buzău. Nu a reuşit să treacă de o cisternă şi să revină pe banda sa, iar autoturismul, aflat pe contrasens, s-a ciocnit violent cu un TIR. Bărbatul de 37 de ani a murit, iar unul ceilalţi şoferi implicaţi a fost rănit.

„Un autoturism de culoare gri, care circula dinspre Mizil către Buzău a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autotir, iar acest autotir a intrat într-o cisternă care circula în aceeaşi direcţie de mers”, a explicat Remus Necula, inspector la Poliția Rutieră Buzău.

Cisterna pe care jandarmul a vrut să o depăşească era încărcată cu motorină şi benzină. În urma impactului celor trei vehicule, pe carosabil a început să se scurgă combustibil.

Cisterna transporta circa 10 mii de litri de benzină şi 21 de mii de litri de motorină, a precizat Iulian Apostol, reprezentant al ISU Buzău. Nu a existat pericol de explozie, dar pericolul unui incendiu a existat pe tot parcursul intervenţiei.

Traficul pe Drumul Naţional 1B, care face legătura între Ploieşti şi Buzău, a fost complet blocat aproape trei ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri