PLAN ROȘU. Accident grav în Teleorman: 17 răniți

Data actualizării: Data publicării:
poze accidente TR 3 060717

Un grav accident de circulație a avut loc joi după-amiază în județul Teleorman. Un TIR și un microbuz s-au ciocnit pe DN 52. Din primele informații, se pare că este vorba despre 17 răniți. 13 dintre aceștia au fost transportați la spital.

poze accidente TR 4 060717
poze accidente TR 4 060717

Actualizare 19.00. Bilanțul accidentului a fost revizuit. Este vorba despre 17 răniți și nicio persoană decedată.

Opt dintre răniți au fost aduși la spitale din București - Floreasca, Universitar şi Bagdasar-Arseni din Capitală. Alți şase sunt internați la Spitalul Judeţean din Alexandria. Între cele şase victime aduse în Bucureşti se află o femeie gravidă, în stare critică, şi trei copii. Alți trei răniți nu au necesitat internare în spital.

Actualizare 17:20 Potrivit unui nou bilanț, accidentul s-a soldat cu un mort și 13 răniți transportați la spital. Alte trei persoane rănite nu au necesitat internare.  Persoana decedată fusese rănită grav. Alte trei persoane sunt, de asemenea, în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, a precizat că între răniți se află trei copii şi o femeie gravidă în luna a șasea, care va fi transportată la București. 

Şoferul TIR-ului le-a spus poliţiştilor că sistemul de direcţie al camionului s-a blocat.

Actualizare 15:50. Numărul victimelor a crescut la 17, printre aceștia fiind și trei copii. Trei dintre răniți sunt în stare gravă. Elicopterul SMURD de la Craiova a plecat și el în urmă cu câteva momente la fața locului.

Actualizare 15:40. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că ar fi vorba la această oră de zece răniți.

Elicopterul SMURD București, care era decolat pentru o misiune secundară, a fost redirecționat la fața locului și e posibil să ajungă acolo și elicopterul de la Craiova”, a precizat el.

În ceea ce privește starea răniților, Raed Arafat a spus că „o singură persoană prezenta o stare mai gravă, adică inconștientă, și cel mai bine e să fie preluată și adusă la București cu unul din elicoptere”.

 

În urmă cu puțin timp, pe DN 52, în zona localității Furculești din județul Teleorman, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un TIR și un microbuz.

Din primele informatii furnizate de apelanții numărului 112, există posibilitatea să fie mai multe victime, drept pentru care s-a activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Teleorman, informează IGSU.

La fața locului s-au deplasat două echipaje pentru descarcerare, trei echipaje medicale SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și opt echipaje ale SAJ Teleorman.

De asemenea, a fost prealertat un elicopter SMURD, iar în cazul în care echipajele de la fața locului solicită, poate să intervină în zonă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri