Accident șoseaua Chitilei. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu câteva minute înainte de impact

Data publicării:
accident grav chitila captura

Aceste imagini au fost surprinse de pe o cameră de supraveghere cu doar câteva secunde înainte de producerea accidentului de pe şoseaua Chitilei. A depăşit în mare viteză, pe șina de tramvai, alte două maşini care circulă regulamentar. Nu este clar încă dacă nu cumva era într-o întrecere, cu o altă maşină care trecuse pe-acolo tot în mare viteză, cu câteva secunde mai devreme.

Cristian Popa, reporter Digi24: „Cei doi soți au coborât din autobuz puțin după ora 21 acolo în stația Minerva. Deși la doar câțiva pași distanță, poate 50 de metri se află o trecere de pietoni, au preferat să traverseze neregulamentar prin acest loc pe mijlocul străzii. S-au oprit chiar în acea zonă pe șinele de tramvai așteptând să treacă mașinile care aveau prioritate fără să vadă bolidul care se îndrepta cu viteză spre ei.”

Oamenii spun că in grup, pe lângă femeia însărcinată în opt luni și soțul acesteia se mai aflau și alte persoane care au scăpat ca prin urechile acului. Cei doi soţi, proaspăt reveniţi de la muncă, din Marea Britanie, pentru a pregăti nașterea celui de-al doilea copil, nu au avut însă nicio şansă.

„Mi-a arătat fiul meu. S-a uitat la kilometraj și mi-a spus că era blocat într 140-150.”

***

„A aruncat din mașină o sticlă de Ursus chiar când eu i-am dat șoferului apă.”

Martorii fără voie la tragedie au sărit imediat în ajutor.

Martor: „Eram în colț și l-am văzut că a trecut cu viteză maximă. Am auzit bubuitura și din instinct am ieșit afară și am văzut lumea grămadă.”

Șoferul de 25 de ani a murit la spital. Cealaltă persoană aflată în maşină a fost operată de urgenţă, dar medicii se declară rezervaţi.

Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei „S-a constatat că şoferul autoturismului implicat în accident nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie. În autoturism nu a fost descoperit niciun act de identitate şi niciun act al maşinii.

Poliţiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Au comandat deja mai multe expertize pentru a afla cu ce viteză mergea şoferul înainte de impact şi dacă acesta consumase sau nu alcool înainte de a se urca la volan.

Citiți și:

Șoferul care a provocat accidentul din Capitală nu avea permis de conducere

Accident grav în Capitală | Trei morți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri