Actorul Howard Dell, de la Hollywood la Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
howard dell captura

Actorul Howard Dell are 53 de ani şi locuieşte de câţiva ani la Bucureşti. Joacă în filme, este antrenor la un centru sportiv, iar în timpul liber scrie cărţi şi cântă la pian. A dat visul american pe cel românesc şi a învăţat să trăiască mai simplu şi mai atent la nevoile celorlalţi.

„Nu poţi să te urci pe un piedestal, dacă vrei să fii o persoană mai bună, atunci trebuie să ştii ce înseamnă să fii modest”, spune actorul.

Modest, dar foarte luptător. A adunat zeci de premii la competiţii sportive internaţionale, are o carieră de Hollywood şi, cel mai important, a câştigat lupta cu o boală rară a ficatului. Doctorii i-au dat câteva luni de trăit. Se întâmpla acum aproape 10 ani.

„Îmi trăiam viaţa obişnuită, antrenam nişte copii într-o zi şi doctorul m-a sunat. Am vorbit cu el 20-30 de minute şi îmi amintesc doar trei lucruri. Primul lucru pe care l-a spus a fost: Ai un minut? Mă gândeam că asta nu este de bine. Şi, pe parcursul conversaţiei, m-a întrebat dacă am afacerile în ordine, ceea ce înseamnă să am un testament. Aveam 45 de ani”, îşi aminteşte Howard Dell.

După ce a primit o nouă şansă la viaţă, Howard Dell şi-a făcut o misiune din a-i ajuta şi pe alţii. Organizează campanii de susţinere a copiilor bolnavi, face terapie prin sport şi este o inspiraţie pentru cei din jur.

„Am rămas foarte impresionat de el. Pur şi simplu de pozitivitatea şi de altruismul lui, pentru că mi-a oferit foarte multe informaţii, de-abia ne cunoşteam, el era Howard Dell, eu eram Tibi şi am rămas total impresionat de atunci, după care am continuat într-o relaţie normală, de prietenie”, spune Tiberiu Vintiloiu, sportiv de performanţă şi antrenor.

O impresionantă lecţie despre modestie şi voinţă, duminică, de la ora 17:30, la emisiunea Bonton.  (Urmăriți AICI înregistrarea integrală a emisiunii, inclusiv interviul cu Howard Dell).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri