Aglomerație în hotelurile pentru animale de companie

Data publicării:
motan

Motanul Mircea a fost lăsat de stăpâni la hotelul pentru animale o săptămână. Distracţia a costat 50 de lei pe noapte, preţ care include mâncarea şi aşternuturi curate. Exact ca la un hotel... de oameni. Şi aici camerele trebuie reţinute din timp.

În perioada concediilor suntem plini, locurile sunt rezervate din timp, cu un avans dat dinainte”, spune Larisa Rotaru, asistent veterinar.

Stăpânii câinilor plătesc mai mult ca să îşi cazeze protejaţii. Căţeii trebuie scoşi în fiecare zi la plimbare, mănâncă mai mult, iar unele hoteluri au adăposturi VIP. Stăpânii îşi văd odoarele pe camera web, câinii pot merge la tuns şi la spălat, iar unele camere au televizor. Nota de plată creşte însă în cazul în care clienţii fac stricăciuni.

La aşa răsfăţ, amintirile... din concediu sunt mereu amuzante.

Copil: L-am lăsat la un hotel în care ţineau şi pisici. Mai ales că îi mâncau mâncarea!
Reporter: Cine? Pisicile?
Copil: Nu, colegul lui de cameră!

Deşi unele animale au stat în astfel de hoteluri şi o lună, cât timp posesorii lor îşi renovau apartamentul, de exemplu, mulţi stăpâni se feresc să le lase mai mult de zece zile departe de casă.

Bărbat: E mai strensat şi pentru el, şi stai cu grijă chiar dacă oamenii sunt OK acolo.

Pentru animalele de companie, hotelul nu este singura variantă. Cel mai important este ca ele să nu rămână singure în casă.

Primele hoteluri pentru animale au fost deschise la Bucureşti în urmă cu opt ani. Acum oferă peste o mie de locuri. Tarifele pot depăşi 100 de lei pe noapte, iar serviciile destinate animalelor de companie s-au diversificat foarte mult: există şi transport în regim de taxi: 50 de lei călătoria.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri